Algemeen

15 Sep

Bewoners Achthuizen “samen op reis” met d’8 huiskamer en genieten bij Tentendurp

Achthuizen - In het Dorp van Morgen Achthuizen wordt er alles aan gedaan een fijne plek te behouden om te wonen en te leven. In een dorpsgemeenschap waar diverse erenigingen en clubs er aan werken naar elkaar om te kijken is het prettig toeven. Ook D’8Huiskamer probeert daar een steentje aan bij te dragen door regelmatig met een leuk activiteitenaanbod voor Jong en Oud te komen. Lees meer >>

Omkieken naor mekoare

Zo na de zomerperiode starten we weer met alle activiteiten in d’8huiskamer. Elke donderdagmorgen is er als vanouds een gezellige koffiemorgen. Lijkt het U ook leuk een keer bij ons langs te komen en andere mensen te ontmoeten dan bent u van harte welkom om 10.00 uur. De koffie staat klaar. Het MBVO (MeerBewegenVoorOuderen) is weer gestart op maandag 2 september. Uiteraard zullen ook de maandelijkse activiteiten zoals de Spelletjesmiddag, handwerkmorgen en Digi-spreekuur weer aanvangen.

Korte terugblik zomerperiode

Van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 augustus is er door Jeugdclub “de Volhouders” weer een “Tentendurp” op het veld van de ijsbaan georganiseerd. Kinderen konden na schooltijd aan de slag om een hut te bouwen en deze prachtig te versieren. Er werd elke dag voor eten en drinken gezorgd, zodat de kinderen aan het eind van de middag konden eten in hun eigen hut. Vrijdag werd er ter afsluiting in samenwerking met Jeugdwerk en het 8”JAC ook nog een pannakooi neergezet, zodat er ook gevoetbald kon worden. Ouders en vrijwilligers bezorgden de kinderen een hele gezellige tijd, het waren 3 prachtige zonnige dagen!

Een aantal actieve bewoners hebben het stokje van de vaste groep vrijwilligers overgenomen, zodat er in de zomer elke week toch een activiteit in d’8huiskamer was voor alle thuisblijvers. Elke week maakten zij een reisje naar een ander land in Europa en werd d’8huiskamer toepasselijke versiering voorzien. Bezoekers van de koffiemorgen gingen met elkaar op reis naar Duitsland, Spanje, Frankrijk en België. Het was elke week weer een verrassing hoe d’8huiskamer eruit zag, welke lekkernij er getrakteerd werd, wat voor een spelletje of kwis met wetenswaardigheden over het betreffende land op het programma stond en welke bijpassende muziek er gedraaid werd. Kortom het werden echte vakantie en verwen ochtenden !

Eén van de bezoekers beschreef hoe zij het reisje naar Frankrijk heeft ervaren: Bij binnenkomst in d’8huiskamer stond de koffergrammofoon aan en schalde Dalida met een Franse chanson door de boxen. Oh dit gaat een reisje ”Frankrijk” worden dacht ik. Het was druk in de keuken; een aantal dames was al kwebbelend bezig lekkere hapjes klaar te maken; met heel toepasselijk “een Madeleine met slagroom” voor bij de koffie. Aan de wand hing een bord met “Paris” en op tafel een prachtig bord met de “Eiffeltoren” en een wegpaaltje van de “Mont Ventoux”. Hoe komen ze toch aan zulke leuke attributen was mijn gedachte. Je waant je echt in een andere omgeving. De huiskamer liep al snel vol, er kwamen toch zo’n 25 personen op af die lachend naar alle Franse attributen keken. Dat werd weer een gezellige reismorgen ! Na de koffie met lekkers werd er geroepen dat we naar het strand gingen. Er werden 2 plateaus met daarop zand en schelpen te voorschijn gehaald. Hierop gesitueerd 25 kleine flesjes met daarin een briefje met een vraag; Flessenpost dus ! Alle aanwezigen pakten een flesje en lazen om de beurt de vraag voor en gaven daarbij ook hun antwoord. Nadat iedereen zijn zegje had gedaan werd het tijd voor een nieuwe chanson. Er werd een “stokbroodje brie” en een glaasje alcoholvrije wijn geserveerd. Deze groep had geen alcohol nodig om het gezellig te maken. Voor de koffiemorgen van volgende week werd het laatste reisje naar België aangekondigd……ach we gaan het nog missen deze leuke reisjes. Dan wordt het jammer genoeg net als bij iedereen…… gewoon weer terug naar het normale patroon. Maar de herinnering is er, want wat waren dit onvergetelijke gezellige morgens in d’8huiskamer. Dank aan alle vrijwilligers die dit voor ons mogelijk hebben gemaakt!

Geplande Thema activiteiten komende periode

September staat in Achthuizen in het teken van “Omkieken naor mekoare”; er zijn diverse activiteiten georganiseerd om daar aan bij te dragen. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september heeft de FIOS weer de organisatie op zich genomen van het jaarlijkse “Achter de Molen Tentfeest” met diverse activiteiten en optredens voor jong en oud. Op 27 september is het “Social Friday” en komt groep 6/7/8 van basisschool de Achtsprong Pannenkoeken bakken in d’8huiskamer. In de avond is er aandacht voor de oudere jeugd want dan is het 8’JAC/jeugdsoos. Zaterdag 28 september wordt er bij de Keet van de ijsbaan het “Willy Wonka Spellenbos” voor kinderen tot en met 12 jaar georganiseerd. Aanvang 13.00 uur. Kortom; In Achthuizen bruist het de komende tijd weer van de activiteiten !

Kom ook eens langs in D’8Huiskamer in Achthuizen, waar inwoners, vrijwilligers en professionals samen werken in het Dorp van Morgen.