Actueel

20 Oct

Activiteiten in de Herfstvakantie bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Goeree-Overflakkee - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert elke maand tal van interessante workshops, lezingen, spreekuren en jeugdactiviteiten. Ontdek het volledige programma op www.bzhd.nl en doe mee met de activiteiten in de Herfstvakantie bij de bibliotheek bij jou in de buurt. Lees meer >>

Herfstvakantie in sprookjessferen | gratis & betaald

De herfstvakantie komt eraan! Ook tijdens deze schoolvakantie kunnen kinderen weer gezellig meedoen aan leuke activiteiten in de bieb. Kom ieniemienie kabouters maken (2+), sprookjesfiguren schminken of lampionnen van pompoenen knutselen. Het kan allemaal bij de bibliotheek in jouw buurt!

Cursus Voor t zelfde geld | gratis

Deze cursus is er speciaal voor iedereen die het lastig vindt om de administratie bij te houden. Zeker wanneer rekenen, lezen & schrijven uitdagingen zijn. DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee organiseert samen met Regiobank in Bibliotheek Middelharnis deze cursus van acht lessen, die gericht is op zaken als internetbankieren, verzekeringen, geld & kinderen. De cursus start op donderdag 24 oktober en duurt van 10.00 tot 12.00 uur (iedere keer op donderdag).

Stap mee op de Kunstbus | €35 (museumjaarkaart of Vriendenloterij VIP-kaart) of €50

Ga mee voor een onbezorgde en inspirerende dag met leuke mensen! Op 26 oktober gaat de Kunstbus van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta naar historisch Dordrecht. We bezoeken het Dordrechts Museum (tentoonstelling LIBERTÉ!) en de Kunstkerk, waar kunstenaars werken aan hun creaties. Natuurlijk is er ook tijd om de stad te ontdekken, te shoppen of een terrasje te pakken. Je kunt opstappen en worden teruggebracht op de volgende plekken: Middelharnis, Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse. Dit uitje sluit als een bus!

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) | gratis

Heb je hulp nodig bij digitale overheidszaken? De vrijwilligers van de bibliotheek helpen je graag op weg! Het IDO is er voor al je vragen die te maken hebben met alles wat je online moet kunnen en weten rondom bijvoorbeeld het inloggen met je DigiD, het aanvragen van toeslagen, gezondheidsverklaringen of je pensioenoverzicht. Het advies is gratis. Kom langs in de vestiging bij jou in de buurt.

Computercursus Excel (de basis) | gratis

Tijdens deze cursus, die gegeven wordt in Bibliotheek Middelharnis leer je de basis van het Microsoft programma Excel. Excel wordt het vaakst gebruikt om lijstjes te maken, rekeningen uit te voeren en grafieken samen te stellen. Klinkt lastiger dan het is, want als je de basis eenmaal onder de knie hebt kom je al een heel eind! En dat gaat je veel tijd schelen. Dus kom naar deze driedaagse cursus (24 en 31 okt en 7 nov van 14.00 tot 16.00 uur) en oefen onder begeleiding in de praktijk!

Voor meer informatie en aanmelden: www.bzhd.nl.