Goeree-Overflakkee - De gemeente Goeree-Overflakkee is bezig met het vormen van een werkgroep om Fair Trade gemeente te worden. Hiervoor is zij op zoek naar ondernemers die dit initiatief steunen. "Helpt u mee aan het Fair Trade maken van Goeree-Overflakkee? Lees hieronder meer.

"Fair Trade betekent eerlijke handel; boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden ontvangen een eerlijke prijs voor hun producten en werken onder menswaardige omstandigheden. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee wil hieraan bijdragen door het keurmerk 'Fair Trade Gemeente' aan te vragen. Hierbij werken horeca, winkels, bedrijven en inwoners samen aan bewustwording én het gebruik van FairTrade. De sleutel tot succes voor de aanvraag van het keurmerk 'Fair Trade Gemeente' ligt bij deelnemende bedrijven èn een nog op te richten werkgroep. Deze werkgroep zorgt er als stimulerende kracht voor dat bedrijven, winkels en organisaties hun assortiment controleren en aanpassen om aan de voorwaarden te voldoen".

Er zijn momenteel al 77 gemeenten met het gemeentelijke keurmerk 'Fair Trade Gemeente'. Door enkele kleine aanpassingen in het assortiment door te voeren, kan de gemeentelijke organisatie zelf al aan de voorwaarden voor dit keurmerk voldoen. Maar dit is nog maar de eerste stap!

Voorwaarden 'Fair Trade Gemeente'

Om 'Fair Trade Gemeente' te worden, zijn er deelnemende bedrijven nodig èn een actieve werkgroep die bedrijven, winkels en organisaties betrekt, controleert en hierover rapporteert:

• Er is een lokale werkgroep actief en deze voert actief campagne

• Zes supermarkten hebben minimaal tien fairtrade producten over meerdere afdelingen

• Twee recreatiewinkels, vier horecagelenheden en twee overige winkels hebben meerdere fairtraide producten

• Vier bedrijven en acht maatschappelijke organisaties schenken fairtrade koffie en thee

• Acht bedrijven/winkels dragen actief bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Goeree-Overflakkee fairtrade; doet u mee?

Welke enthousiaste ondernemer wil deelnemen aan de werkgroep waaraan ook de gemeente Goeree-Overflakkee zal deelnemen? En welke bedrijven willen fairtrade producten in hun assortiment opnemen?

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Joël Eichler, beleidsadviseur Economische Zaken, tel. 14 0187 of via e-mail; j.eichler@goeree-overflakkee.

Bij voldoende respons wordt een werkgroep geformeerd en onderzocht of het keurmerk kan worden gehaald.