Middelharnis - Dahlia Burgerschap is een instituut waar nieuwelingen de Nederlandse taal leren en waar ze vertrouwd worden gemaakt met de normen, waarden en regels binnen de Nederlandse samenleving. In navolging van 2017 is Dahlia wederom één van de beste scholen in Nederland geworden. Met maar liefst een 8,1 scoorde Dahlia uitmuntend op kwaliteit en tevredenheid. Lees hieronder meer.

Dahlia: "Hoewel er in de media vaak is geschreven over de slechte kwaliteit van collega-scholen, steekt Dahlia er met kop en schouders bovenuit. Dit is niet alleen te danken aan de schoolleiding, maar vanzelfsprekend ook aan onze docenten en een team van maar liefst 50 vrijwilligers die de cursisten coachen met de Nederlandse taal."

De jaarlijkse audit die Blik op Werk uitvoert is een landelijk verplichte kwaliteitseis. Scholen worden getoetst op kwaliteit waaronder de lesmethodiek, de kwalificatie van docenten, de inrichting van het cursistenvolgsysteem en de algehele tevredenheid van cursisten. Dit laatste wordt getoetst via een anonieme enquête. Dahlia is zeer trots op de behaalde score: "Kleinschaligheid, betrokkenheid en samen met de cursist de verantwoordelijkheid dragen voor goede prestaties, maakt dat Dahlia zich onderscheidt. De behaalde 8,1 is de kers op de taart."