Middelharnis - Op 20 en 23 november vonden de Rabobank Open Club avonden plaats. Ruim 200 bestuursleden van verenigingen en stichtingen uit de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam werden in Barendrecht en Middelharnis bijgepraat over de vernieuwde visie van de Rabobank op sponsoring. Rabobank Het Haringvliet organiseerde deze avonden samen met Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde. Lees hieronder verder.

Wim Nobel, directeur Bedrijven lichtte in Middelharnis toe wat de achtergronden zijn van de nieuwe visie op sponsoring. ”De wereld verandert en ook het verenigingsleven krijgt daarin een steeds belangrijkere maatschappelijke functie.” Daniël Klijn, verenigingsondersteuner en auteur van de boeken ‘Besturen met visie’ en ‘Verenigingen veranderen’ nam de bestuurders mee in de actuele trends en ontwikkelingen. Zo stelde hij nut en noodzaak van ledenvergaderingen, die bij veel verenigingen vaak een lage opkomst hebben, ter discussie. ”Waarom zou je nog een ledenvergadering organiseren als er toch vrijwel niemand komt?”. Ook speelde hij in op de toegevoegde waarde van jongeren binnen het verenigingsleven, vooral ook op organisatorisch en bestuurlijk niveau. ”Hun input is vaak verrassend waardevol bij het ontdekken van je toekomstambities als stichting of vereniging.”

Paul van Ass, voormalig bondscoach van het Nederlands herenhockeyteam, nam de zaal vervolgens mee op zijn Olympische reis naar London. Met aansprekende beelden van de sportieve successen die hij heeft behaald, inspireerde hij de aanwezigen en liet zien dat uitsluitend door leiderschap, doorzettingsvermogen en visie je van niets naar iets kunt komen. Wim Nobel sloot het programma af met een toelichting op de mogelijke vormen van ondersteuning die de Rabobank kan bieden aan stichtingen en verenigingen. Bekend zijn het Rabobank Cultuur- en Innovatiefonds en de jaarlijkse Clubkas Campagne. Nieuw is het concept Rabobank Verenigingsondersteuning. ‘De Rabobank investeert hiermee op duurzame wijze in verenigingen en stichtingen die een toekomstvisie en ambities hebben’, aldus Wim. Verenigingsondersteuning is een intensief tweejarig begeleidingstraject, dat clubs helpt om hun ambities te realiseren. Daarvoor wordt een aantal trajecten aangeboden, waaronder ‘gezond versterken’, ‘respect’, ‘duurzaam versterken’ en ‘maatschappelijk versterken’. ‘Deze trajecten vormen de bouwstenen waarmee een op maat gemaakt traject aan een club kan worden aangeboden. Het traject helpt om clubs toekomstbestendig te maken.’ De avonden werden afgesloten met een informele borrel waar, onder het genot van een hapje en een drankje werd nagepraat over de mogelijkheden die de Rabobank aanbiedt om clubs sterker te maken.

Op 6 februari 2018 organiseert de Rabobank een volgende bijeenkomst voor clubs.
Het wordt een inspiratiesessie, waar dieper wordt ingegaan op Rabobank Verenigingsondersteuning. Onderwerpen als toekomstambities van de club, de benodigde inzet en commitment voor deelname aan Rabobank verenigingsondersteuning, de inhoud van het begeleidingstraject en het maken van een overtuigende pitch, komen hier aan bod. Wilt u meer informatie? Neem contact op met de afdeling Marketing & Communicatie van uw Rabobank.