Regio - In februari 2018 organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee in samenwerking met scholen van het voortgezet onderwijs in Middelharnis twee beroepenmarkten. Eén speciaal voor mavo- en vmbo 2 klassen en één gericht op havo 4 en 5 en vwo 5 en 6 leerlingen. De markten zijn bedoeld om jongeren (en hun ouders) te laten zien wat voor soort beroepen er mogelijk zijn op Goeree-Overflakkee en hen te helpen bij het maken van een juiste studiekeuze. Voor beide beroepenmarkten is de gemeente op zoek naar bedrijven die zich willen presenteren. Lees hieronder meer.

Voor jongeren is het vaak lastig om een juiste studiekeuze te maken. Het is van belang ze hierbij te begeleiden om te voorkomen dat zij een verkeerde studie- of beroepskeuze maken, met vroegtijdige uitval of werkloosheid tot gevolg. Dit is mogelijk door jongeren te betrekken bij het bedrijfsleven op Goeree-Overflakkee met een beroepenmarkt. Om de jongeren een goed en compleet beeld te geven, is de medewerking van diverse bedrijven van grote waarde voor het slagen van deze beroepenmarkten.

Beroepenmarkt mavo en vmbo

Op dinsdag 6 februari 2018 vindt voor de vierde keer een beroepenmarkt voor leerlingen en ouders van alle mavo- en vmbo 2 klassen plaats. Deze markt organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee in samenwerking met CSG Prins Maurits, RGO Middelharnis en Edudelta College. De beroepenmarkt is van 19.00 tot 21.30 uur in de CSG Prins Maurits, Koningin Julianaweg 57 in Middelharnis.

Beroepenmarkt havo en vwo

Op verzoek van ouders, leerlingen en ondernemers, organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee in 2018 in samenwerking met CSG Prins Maurits en RGO Middelharnis ook een beroepenmarkt voor alle havo 4 en 5 en vwo 5 en 6 klassen. Deze beroepenmarkt is op maandag 12 februari 2018, van 19.00 tot 21.30 uur en vindt plaats in de RGO Middelharnis, Koningin Julianaweg 54 in Middelharnis. Voor deze beroepenmarkt is de gemeente specifiek op zoek naar bedrijven met functies op hbo- en wo-niveau.

Goed beeld van arbeidsmarkt(perspectieven)

Voor een goede aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, is het van belang dat leerlingen een opleiding kiezen waar het bedrijfsleven behoefte aan heeft. Het doel van de beroepenmarkt is dan ook om leerlingen (en hun ouders) kennis te laten maken met diverse mbo-, hbo- en universitaire opleidingen en bedrijven op Goeree-Overflakkee. Leerlingen kunnen zich tijdens de beroepenmarkt laten informeren over de arbeidsmarkt op Goeree-Overflakkee, de (toekomst) mogelijkheden op het gebied van werkgelegenheid en hun vragen stellen over de verschillende beroepsopleidingen.

Aanmelden

Wilt u meewerken aan één of beide beroepenmarkt? Geef dit dan door vóór 1 december 2017 via het digitale aanmeldformulier op de website van gemeente Goeree-Overflakkee.