Landelijk - Hoe kunnen wij elkaar helpen boeven te vangen? Een van de middelen is onder andere met "camera in beeld". Dit is een politiesysteem, die alle (particuliere en overheids-) camera’s op een kaart weergeeft. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd in uw wijk, kijkt de politie in het systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden. Lees hieronder meer.

Waarom is ‘Camera in beeld’ belangrijk?
Wanneer er bijvoorbeeld een overval, straatroof of een inbraak is geweest, kan de politie heel snel op de kaart zien of er camera’s aanwezig zijn, die mogelijk beelden van het incident hebben opgenomen. Als dat zo is, neemt de politie contact op met de eigenaar van de betreffende camera.
Met Camera in beeld kan de politie dus sneller meer incidenten op te lossen. Doet u mee met Camera in Beeld? Dan helpt u dus om uw buurt veiliger te maken.
Voor meer uitleg kijk dan eens op deze link.


Bron: politie.nl