4 oktober 2017, Sommelsdijk - Maandag 25 september vond de 'Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte Kaas' plaats. De kaasboerderij van de familie van Schaik aan de Heuvelweg te Sommelsdijk heeft haar producten ook laten keuren en zij hebben met hun ouderwets bereide kwart de eerste prijs gewonnen. De kwark viel in de categorie 'zachte kaas'. Dit betekent voor de Flakkeese familie dat zij de lekkerste ambachtelijke kwark maken. Lees hieronder verder.

Van Schaik: "Wij hadden het hoogste aantal punten met de kwark en hebben hiervoor een gouden medaille ontvangen. Onze kwark wordt nog op de ouderwetse manier bereidt van verse weidemelk (met Omega 3 en 6 vetzuren), waardoor de kwark lekker van smaak is en nog gezond ook."

De Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte kaas is een wedstrijd die wordt georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. Er werden meer dan 80 zuivelproducten gekeurd van 34 bedrijven. De zuivel en zachte kazen werden voor deze wedstrijd bijeengebracht door kleinschalige bereiders, zonder of met eigen vee, en met of zonder verhitting van de melk en altijd speciaal vanwege de ambachtelijke bereidingswijze. Officiële keurmeesters van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders kenden gouden, zilveren en bronzen medailles toe.