18 juli 2017, Goedereede - Tientallen belangstellenden hebben zich inmiddels aangemeld voor het collectieve zonnedak ( de “ZonneHub”) op de Gemeenteschuur in Goedereede. Inwoners uit Ouddorp, Melissant, Dirksland en Stellendam die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen, kunnen via dit dak toch hun eigen zonnestroom opwekken. En zo profiteren van de belastingkorting die de overheid 15 jaar lang garandeert. Lees hieronder meer.

Tijdens deze zonnige dagen blijken zonnepanelen ‘on top of mind.’ Inmiddels zijn bijna 400 zonnepanelen gereserveerd; waarvan 180 definitief bevestigd. Wanneer 256 panelen definitief gereserveerd zijn, zal de “ZonneHub” sowieso ontwikkeld worden. Op 10 augustus wordt de balans opgemaakt of er 256 of 487 panelen worden geïnstalleerd.

256 of 487 panelen Initiatiefnemer Gert-Jan van Veen is positief gestemd dat hij binnen afzienbare tijd zijn eigen zonnestroom kan opwekken. Aangezien zijn huis is aangemerkt als beschermd stadsgezicht, kan hij namelijk geen zonnepanelen op zijn eigen dak plaatsen. Hij zocht de samenwerking op met de Gemeente (als eigenaar van het dak), ZonneHub van Eneco™ en Cooperatie Deltawind en roept zijn omgeving op om zich aan te melden. “Ik ben natuurlijk al heel tevreden als de ZonneHub met 256 panelen door kan gaan, al zou het heel mooi zijn als er genoeg animo is voor de 487. Dan dragen we met zijn allen nog een groter steentje bij aan de duurzame opwek.”

15 jaar belastingkorting Zonnestroom opwekken is niet alleen goed voor het milieu, het is ook een slimme investering. Over de stroom die men zelf opwekt, hoeft men namelijk geen energiebelasting te betalen. De overheid garandeert deze ‘salderingsregeling’ maar liefst 15 jaar, terwijl deze bij zonnepanelen op het eigen dak (inmiddels) tot 2023 gegarandeerd is. De Gemeente stelt het dak voor in totaal 20 jaar beschikbaar. Eneco zorgt ervoor dat de energienota direct wordt verlaagd, en regelt onder meer ook de installatie, het onderhoud, en inzicht in de opgewekte stroom. Zo heb je dus wel de lusten, maar niet de lasten van zonnepanelen.

Meer informatie en reserveren van zonnepanelen Iedereen kan zich nog aanmelden. Voor meer informatie kan men terecht op www.zonnehub.nl/goedereede.