Middelharnis - "Op 1 april vierden we bij SBB Zomerland ons eenjarig bestaan." Stichting Bewindvoering Beheer nam een jaar geleden het beheer van privé financiën van cliënten over van Stichting Zuidwester. SBB kijkt terug op een mooi en intensief jaar en is blij met het toenemend aantal cliënten. Op 1 april 2017 staan 320 cliënten onder beschermingsbewind en verzorgt de stichting in totaal voor 700 cliënten administratieve dienstverlening. SBB Zomerland is een onafhankelijke professionele stichting zonder winstoogmerk. Lees hieronder verder.

"Onze doelstelling is om kwetsbare burgers, die als gevolg van een psychische, psycho-geriatrische, verstandelijke of lichamelijke beperking (tijdelijk) niet meer in staat zijn om hun belangen op het gebied van financiën zelf te behartigen in de vorm van beschermingsbewind en budgetbeheer, te ondersteunen."

"Door overzicht en structuur aan te brengen in de financiële situatie van de cliënt bieden wij stabiliteit en inzicht voor de cliënt. Dit zorgt voor rust op het gebied van financiën. Voorwaarde voor onze dienstverlening is dat de cliënt een aantoonbare zorgbehoefte heeft (WMO-aanwijzing of aanwijzing Wlz-indicatie). Van de Belastingdienst heeft SBB Zomerland een positieve beslissing ontvangen op het verzoek om sociaal-culturele vrijstelling, waardoor voor onze cliënten recht op vrijstelling van BTW bestaat."

In 2017 is Stichting Bewindvoering en Beheer Zomerland een nieuw jaar ingegaan, maar ook een nieuwe fase als organisatie. "Voor 2017 zal geïnvesteerd worden in procesoptimalisatie en kwaliteit van dienstverlening voor onze cliënten en is het verzoek tot handhaving van de stichting als professioneel bewindvoerder gehonoreerd door het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM in januari 2017."

Met de grote inzet van het team van medewerkers van SBB Zomerland zullen zij er alles aan doen om in het tweede jaar de zelfstandige stichting tot een succes te maken.