28 juni 2017, Ooltgensplaat - De derde prijs in de Spareribs Trophy 2017 is gewonnen door Slagerij Buth uit Ooltgensplaat. Op 26 juni ontving slager Krijn Buth de prijs voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers, in het bijzijn van zijn team. De spareribs van Slagerij Buth uit Ooltgensplaat behoren hiermee tot de beste van Nederland. Slager Krijn Buth ontving de prijs tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter, chefkok, schrijver en tv-presentator Ramon Beuk. Lees hieronder verder.

De eerste prijs is gewonnen door Slagerij P.J. van den Broek uit Den Haag. De tweede prijs ging naar Slagerij Christiaanse uit Leidschendam. Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop en -keuring zijn alle spareribs gekeurd. De jury, bestaande uit Rinus de Rijder (onderwijsmanager SVO vakopleiding food), Simon van Schaik (Slagerij Van Schaik uit Leiden en winnaar Spareribs Trophy 2016) en juryvoorzitter Ramon Beuk, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk.

Ramon Beuk zei over de spareribs van slager Buth: “Een robuuste sparerib met een fijne rooksmaak.” Slager Buth: “Onze spareribs behalen nu voor drie jaar achter elkaar de top 10 van de Spareribs Trophy. Pure producten die met vakmanschap worden bereid staan bij ons centraal. We zijn er dan ook trots op dat ons werk met een mooie derde plaats is beloond!”

Slagerij Buth

In 1904 werd Slagerij Buth in Ooltgensplaat opgericht. Buth:".... en heden ten dage worden onze specialiteiten nog steeds op die ambachtelijke wijze bereid. De slagerij is ambachtelijk, dat wil zeggen dat wij al ons vlees en worstsoorten nog ambachtelijk verwerken. En ook ons vlees wordt met zorg uitgezocht, zodat u onbezorgd kunt genieten van onze lekkernijen. Puur Natuur, Puur Eerlijk, Puur gezond."

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, waren:

  • Slagerij Tomassen uit Heel
  • Slagerij Hein Swolfs uit Goirle
  • Keurslager Horst uit Epe
  • Gildeslager Goossen uit Rijssen
  • Keurslagerij Kluijtmans uit Sint-Oedenrode
  • Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer
  • Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel.