24 oktober 2016, Sommelsdijk - Het BSO onderdeel van Kinderpaleis heeft sinds kort een nieuwe locatie en een nieuw doel. Naast de naschoolse opvang moet het vooral leuk, educatief en gezond zijn. De combinatie is mogelijk door het programma in Recreatie- en sportcentrum De Staver aan de Olympiaweg te Sommelsdijk, uit te voeren.

Kracht van verbinden : KINDERPALEIS & de STAVER

Stichting Olympia (Stichting Sport en Recreatie Goeree Overflakkee i.o., samen met De Gooye en Zuiderdiep) heeft een sportieve doelstelling en is dagelijks bezig om naast het aanbod van de Staver het sportklimaat in ons woongebied te verbeteren en zorg te dragen voor positieve ontwikkelingen i.s.m. andere organiserende partijen op commercieel of maatschappelijk vlak. Directeur Lesly Wolters geeft aan dat de Staver en het Kinderpaleis dezelfde ambities kent, maar vanuit een ander aandachtgebied. De basis bij hen is de professionele opvang, maar in de *plus raken de ambities en doelstellingen van beide organisaties elkaar. Een samenwerking lijkt dan vanzelfsprekend, maar je ziet vaak dat het toch niet gebeurt.

Mede door Ria Jongejan de initiatiefnemer vanuit het Kinderpaleis en Marion Koeleman van de Staver is de totstandkoming voorspoedig verlopen en kan er 1 november 2016 worden gestart met de BSO in de STAVER.

Beide organisaties zijn zeer content met deze uitkomst en hebben op 19 oktober 2016 de contracten ondertekent. Dit ging gepaard met een kenmerkende ontspannen en gezelligheid die beide organisaties naar elkaar toe uitademen.

*De plus omvat tijdens de opvang diverse sport en cultuur activiteiten zoals voetbal, turnen, zwemmen, dansen.