Ouddorp - Stichting Sjaloom Zorg en woningcorporatie Beter Wonen uit Goedereede ondertekenden dinsdagochtend 11 oktober 2016 een samenwerkingsovereenkomst voor een bijzonder nieuwbouwproject in Ouddorp. Op het voormalig Vliedbergterrein gaan zij gezamenlijk 28 betaalbare huurappartementen realiseren, speciaal voor jongeren met een beperking. “We hadden nog niet eerder de mogelijkheid om in dit gebied deze doelgroep te bedienen, terwijl die wens er wel was. Nu kunnen wij op de kop van Goeree eindelijk aan de slag”, steekt Teun Bakelaar, bestuurder van Beter Wonen, van wal. Lees hieronder verder.

Henk Brinkman, Raad van Bestuur van Sjaloom Zorg, benadrukt dat er met de intentieovereenkomst een uniek project van start gaat. “Het is een bijzondere samenwerking. Curamare is met de grondverkoop bereid mee te werken aan een appartementencomplex voor deze doelgroep. Beter Wonen kan daardoor het project ontwikkelen op een mooie centrale locatie en Sjaloom Zorg biedt de uiteindelijke zorgondersteuning. Daarvoor worden momenteel ook de mogelijkheden onderzocht voor samenwerking met Curamare, bijvoorbeeld op het gebied van zorg en facilitair.”

Het plan beslaat 28 appartementen en enkele gemeenschappelijke ruimtes. Het complex krijgt 24 uurs-zorg, maar over definitieve uitvoering moeten nog keuzes worden gemaakt. Met het appartementencomplex geven de betrokken partijen gehoor aan de wens van ouders van jongeren met een beperking, wonend onder andere in Ouddorp. Brinkman: “De cliënten kunnen zo blijven wonen in hun vertrouwde omgeving, dicht bij het centrum. Bovendien werken al heel wat toekomstige bewoners bij geitenboerderij De Mèkkerstee. Zij kunnen straks dus op de fiets naar hun werk. Het is een ideale combinatie.”

De welstandcommissie buigt zich momenteel nog over het ontwerp. “We willen zo snel mogelijk aan de slag. Na de goedkeuring van de welstandscommissie is het alleen wachten op de omgevingsvergunning. Aangezien het plan volledig past in het bestemmingsplan, verwachten we verder geen vertraging. We gaan er alles aan doen om dit langverwachte pand gauw te openen voor de cliënten”, aldus Bakelaar.

Foto: v.l.n.r. Henk Brinkman (Raad van Bestuur Sjaloom Zorg), Teun Bakelaar (bestuurder woningcorporatie Beter Wonen) en George Moerkerk (secretaris woningcorporatie Beter Wonen) ondertekenen de intentieovereenkomst voor het woonproject in Ouddorp.

Bron Sjaloom Zorg