16 september 2016, Ooltgensplaat - Het was weer zover: de eerste keuring van de Lekkerste Bal Gehakt 2016. Wie heeft dit jaar de lekkerste bal? Een spannende strijd waar maar liefst 75 slagers aan mee deden. De jury bestaat dit jaar uit tv-kok en schrijver Julius Jaspers, winnaar van vorig jaar Paul Brands van Keurslagerij van Hest, SVO-docent Gertjan Verzijl en expert Paul van Trigt. Aan hen was de zware, maar smakelijke taak de top 10 te bepalen. Goeree-Overflakkee is trots: Slager Krijn Buth uit Ooltgensplaat heeft weer een plekje weten te bemachtigen in de top 10. De 10 finaleproducten worden opnieuw gekeurd bij de finalekeuring op donderdag 29 september. Voorafgaand aan de finalekeuring vindt nog een mystery-aankoop plaats om te zien of het consumentenproduct overeen komt met de wedstrijdinzending. De prijsuitreiking vindt uiteindelijk plaats op maandag 10 oktober. Julius Jaspers overhandigt die dag de prijzen aan alle finalisten.

Keuring Lekkerste Bal.JPG

copyright bovenstaande foto: knsnet.nl

De jury was unaniem over de eisen van een smakelijke bal: “Een lekkere bal heeft een mooie melange van smaken met een goede grondstof en eigen signatuur. Een ambachtelijke authentieke gehaktbal!” Dit jaar zijn er zowel nieuwkomers als oude bekende in de finale.

De finalisten in willekeurige volgorde:

Bedrijfsnaam

Plaats

Keurslagerij Littooij

Dinteloord

Keurslagerij Ron de Kwant

Hank

Slagerij Cor Verhoef

Almere Haven

Culinaire Slagerij Wapenaar

Vlaardingen

Uw Slager Wip

Hallum

Gildeslager Goossen

Rijssen

Slagerij Biesma

Opeinde

Slagerij Haak

Rotterdam

Keurslagerij Kay de Jong & Vader

Strijen

Kwaliteitsslagerij Buth

Ooltgensplaat