Goeree-Overflakkee heeft een duurzame ambitie. Het eiland wil in 2020 energieneutraal zijn door energiebesparing en duurzame energieopwekking. Ook duurzaam vervoer is een belangrijk speerpunt. Op 23 en 24 augustus 2016 staat elektrisch vervoer op de agenda op Goeree-Overflakkee: de Tesla Zomertoer strijkt dan namelijk neer bij de Mekkerstee in Ouddorp.

Tesla bezoekt deze zomer verschillende plekken in Nederland om belangstellenden te informeren over de mogelijkheden van duurzaam vervoer en om een breed publiek kennis te laten maken met elektrisch rijden. Door de goede ervaringen vorig jaar tijdens het Energyfestival kiest Tesla wederom voor Goeree-Overflakkee: elektrische mobiliteit is zo dichterbij dan ooit.

In de nieuwe pop-up store, die tijdelijk bij de Mekkerstee staat, kunnen de nieuwe automodellen Model S en Model X van dichtbij worden ervaren. En het is op 23 of 24 augustus zelfs mogelijk om een testrit te maken in één van de modellen. Door de combinatie van de Tesla Zomertoer bij de biologische geitenboerderij de Mekkerstee in Ouddorp kunt u er met het hele gezin een leuk dagje uit van maken. Inschrijven voor een testrit kan via DEZE LINK.