14 juni 2016, Ouddorp/Stellendam - Garnalenvisser IJsbrand Koornneef van de GOEREE 29 hoefde niet lang na te denken toen hij werd gevraagd op de havendagen in Middelharnis met zijn kotter aanwezig te zijn. Wel had hij twee voorwaarden: hij wilde graag zijn vak promoten en de opbrengst van de dag moest ten goede komen aan de KNRM. Op Menheerse Havendag, zaterdag 4 juni lag de GOEREE 29 dan ook in de haven van Middelharnis afgemeerd en konden de bezoekers verse Stellendamse garnalen op brood proeven, die door de GOEREE 29 volledig belangeloos voor dit doel zijn geschonken. Het enthousiasme was groot en uiteindelijk heeft deze dag noeste arbeid maar liefst een donatie van € 550 opgeleverd die volledig en al ten goede komt aan de KNRM op ons eiland. Al met al een bijzonder geslaagde actie en een schoolvoorbeeld van de samenwerking tussen deze (kosteloze) hulpdienst, de visserij en de middenstand op Goeree Overflakkee.

IJsbrand besloot om aan een aantal goede relaties te vragen aan dit initiatief mee te werken. Zo leverde bakker Leen Bleumink alle broodjes, zorgde Mark Kern van Poisson & Cuisine voor de saus en het pellen van de garnalen en leverde J.P. Luime van de OD 3 de gebakken vis. Zonder aarzeling hebben deze ondernemers geheel om niet en voor het goede doel hun medewerking toegezegd.

KNRM stations Ouddorp en Stellendam hebben dit jaar weer veel donaties vanuit het bedrijfsleven en particulieren ontvangen. De KNRM is volledig afhankelijk van giften en donaties. Wilt u ook graag het werk van de KNRM ondersteunen? Bezoekt u dan www.knrm.nl