Nieuwe-Tonge – Zaterdagochtend 26 maart 2016 knipte wethouder Arend-Jan van der Vlugt officieel het lint door op het vernieuwde pad van het Faunapark. Vanuit het IRP, geld samengebracht door gemeente en provincie, steun vanuit camping De Grevelingen en door visverkoop van de Goereese vissers, was het mogelijk dat Rozima het toegangspad rolstoeltoegankelijk maakte.

Dat was goed nieuws voor de vrijwilligers van Nieuw Rijsenburgh die met meerdere groepen het Faunapark jaarlijks bezoeken. Coördinator vrijwilligers en activiteitenbegeleidster Lia Vervloet is er erg blij mee. Zij is met vier ouderen te gast op het park om de opening bij te wonen. “Mogelijk door drie vrijwilligers die zo behulpzaam waren”, wil ze graag vermeld zien. Vervloet hoopt dat de aanleg van het brede pad zal leiden tot nog meer aanpassingen aan het park zodat alle paden door rolstoelers te berijden zullen zijn.

Geen subsidie

Maar zoals Petra Blokker van het park aangeeft: “Wij moeten elk dubbeltje omdraaien. We krijgen geen subsidie en zijn afhankelijk van entreegelden en donateurs. Sponsoren hoeft niet altijd met geld te zijn, dat kan ook in de vorm van hulp en materialen.” Wethouder Van der Vlugt noemt het park een pareltje voor mens en dier. Niet alleen voor de bezoekers maar ook voor de mensen die er een dagbesteding vinden. “Met de aanleg van het nieuwe pad is er een kwaliteitsslag gemaakt.”

Tekst Maria Evers