Middelharnis – Zaterdagmiddag 6 februari 2016 was het zover. De ‘pop-up-winkel’ Koop De Goede Hoop werd geopend aan de Schoolstraat in Middelharnis. Een tijdelijk winkel waar voornamelijk tweedehands kleding en boeken in de komende tijd worden verkocht om de actie van de lopers in Uganda financieel te ondersteunen. Leontine Verolme en Peta Grootenboer gaan in mei van dit jaar de Muskathlon in Uganda lopen voor de organisatie Compassion. Ze lopen daar een halve marathon en elk hebben ze 10.000 euro sponsorgeld nodig om “Kinderen te redden uit de armoede".

Voor dit goede doel organiseren de dames veel activiteiten. Zo werd er op 5 december vorig jaar een markt gehouden op het Diekhuusplein waarvoor voor veel tweede handsspullen waren ingezameld en verkocht. Maar er bleven ook nog heel veel spullen over.

Al hardlopend ontstonden ideeën en werd er gezocht naar een leegstaand pand. Zo kwamen ze uit bij Marcel Bal van Marcel Bal Makelaardij, hij reageerde direct positief. Hij had wel een pand beschikbaar voor een paar maanden. Marcel stelt het pand geheel belangeloos beschikbaar voor het goede doel. Het voormalige pand van Wicosoft aan de Schoolstraat in Middelharnis is het onderkomen geworden van de Ugandawinkel. De initiatiefnemers zijn dan ook heel blij met het aanbod van Marcel Bal. Met veel vrijwilligers is er hard gewerkt om het pand winkelklaar te maken.

Bij ‘Koop de Goede Hoop’ is een grote voorraad tweede handskleding, boeken en andere zaken verkrijgbaar. De Ugandawinkel is te vinden op de hoek van de Hoflaan en de Schoolstraat in Middelharnis.

De openingstijden zijn:

woensdagmorgen van 10:00 uur tot 12:00 uur

vrijdagmiddag van 13:00 uur tot 17:00 uur

zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur