Zaterdag 30 mei 2015 houdt Rabobank Het Haringvliet een ‘Hypotheek Inloopspreekuur’ voor iedereen die overweegt een (ander) huis te kopen. Tijdens het Inloopspreekuur geven adviseurs van de Rabobank gratis en vrijblijvend advies en antwoord op woonvragen van (potentiele) klanten. Ze krijgen een kort oriëntatiegesprek, berekening van eventuele woonlasten, informatie over mogelijke verbouwingen of hypotheekaanpassingen en uitleg over het Rabobank Hypotheekdossier. Aan het einde van het gesprek krijgen ze een oriëntatierapport mee naar huis.

‘De economen van de Rabobank voorzien de komende twee jaar een verdergaande groei van de woningmarkt in Nederland’, aldus Jan de Waard directievoorzitter van Rabobank Het Haringvliet. Vrijdag 15 mei publiceerde Rabobank deze cijfers in het kwartaalbericht Woningmarkt. ‘Hoewel de regionale verschillen in ons land groot zijn, zien we alle provincies profiteren van de groei op de woningmarkt. Ook in onze regio. Om die reden houden we wederom een Hypotheek Inloopspreekuur om aan de toenemende vraag tegemoet te komen.’

Thuis voelen
Rabobank is sinds 18 mei met een wonen commercial op TV te zien. De commercial maakt deel uit van een landelijke wonen campagne. Jan de Waard: ‘Wij financieren niet alleen je huis, maar hebben een aandeel in de plek waar je je thuisvoelt. Goed advies is daarom erg belangrijk om je ultieme woonwensen te kunnen vervullen’. Rabobank heeft onderzoek gedaan naar wat Nederlanders het liefste doen in hun huis, en waar ze zich het meeste bij thuis voelen. Wat blijkt? Een ruime meerderheid van de Nederlanders (52%) voelt zich het meeste thuis als ze iets eten of drinken met familie of vrienden. Ook zijn ruimte en licht in huis voor driekwart van de Nederlanders het belangrijkste om zich thuis te voelen. ‘Vooral 65-plussers voelen zich thuis in hun huis en in hun buurt. Wellicht hebben zij met de jaren hun ultieme woonwensen kunnen vervullen.’

Hypotheek Inloopspreekuur
Rabobank heeft goede ervaringen met het eerder gehouden Hypotheek Inloopspreekuur. Afgelopen maart stapten duizenden Nederlanders bij een van de 214 vestigingen van lokale Rabobanken naar binnen. Het ging toen om zowel starters als doorstromers op de huizenmarkt. Ook kwamen bestaande hypotheekklanten langs met vragen over hun bestaande hypotheek.

Kom ook langs
Rabobank Het Haringvliet heeft het Hypotheek Inloopspreekuur op zaterdag 30 mei 2015 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Iedereen kan dan zonder afspraak terecht. Maandelijks zijn er extra openstellingen op elke derde maandag van de maand van 17.00 uur tot 20.00 uur, waar je zonder afspraak binnen kunt lopen. Het eerstvolgende Hypotheek Inloopspreekuur op maandag is op 15 juni 2015.