Webego en kerstpaketten leverancier GoGifts hebben de handen ineen geslagen. Mensen met een arbeidsbeperking, die werkzaam zijn bij de sociale werkvoorziening van de gemeente, pakken de kerstpakketten in.

GoGifts heeft maatschappelijke betrokkenheid op Goeree-Overflakkee hoog in het vaandel staan. Dit doen zij onder de noemer: FairFlakkee. Dit betekent niet alleen dat zij voor de kerstpakketten die zij leveren de producten inkopen bij ondernemers op het eiland, maar ook dat zij daarvoor medewerkers inzetten die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Op deze manier draagt GoGifts bij aan de werkgelegenheid op en rond het eiland én medewerkers van Webego kunnen zich met de juiste coaching en begeleiding weer (voorzichtig) begeven op de arbeidsmarkt.

Wethouder Gerrit de Jong vindt dit een goed voorbeeld met het oog op de Participatiewet, die zijn intrede doet per 1 januari 2015. “Deze wet zegt dat alle mensen als volwaardige burgers mee moeten kunnen doen aan onze samenleving. Bij voorkeur via een reguliere baan, maar als dat (nog) een brug te ver is, door op een andere manier te participeren in de samenleving. Als gemeente doen wij een beroep op lokale ondernemers om vanuit het maatschappelijk verantwoord ondernemen en het principe van social return ook na te denken over de inzet van Wsw-personeel. Ik hoop dat dit voorbeeld andere ondernemers inspireert, de medewerkers van Webego kunnen veel meer bedrijven een helpende hand bieden.”