Ouddorp - Het weekend van 22 oktober organiseert Natural High in samenwerking met Slingshot & Brunotti voor de 11e keer de Freestyle Kitesurf-wedstrijd van het jaar: Man of the Dam! Kitesurfen is een vrij nieuwe sport, mede hierom is het nog vollop in ontwikkeling. Jong talent is nog overal te vinden en nieuwe stijlen binnen deze sport worden nog steeds ontdekt. Het is algemeen bekend dat de jeugd de toekomst is, zeker bij kitesurfen. Met deze gedachten is 11 jaar geleden het idee ontstaan om een wedstrijd te organiseren speciaal voor jonge kitesurfers. In 2016 is ‘the Man of the Dam’ nog steeds één van de grootste kids freestyle kitesurf events in Nederland. Lees hieronder verder en schrijf je in!

Aankomend talent krijgt de kans om zich zelf serieus op de kaart te zetten. Grote merken zijn aanwezig en ook de jury bestaat uit grote namen in de kitesurfwereld. De deelnemers worden beoordeeld op originaliteit, moeilijkheidsgraad, stijl en uitvoering van tricks. Naast het klassement van de beste freestyle kiter, bepaalt de jury ook wie het beste opkomend talent is; the Man of the Dam!

Bekende namen hebben in de voorgaande jaren al aan deze competitie deelgenomen. Denk aan Youri Zoon (WK) , Annelous Lammert (EK), Christhoph Tack (winnaar Man of the Dam en WK), Roderick Pijls, Lars de Grooff, Dylan van der Meij & Johno Scholte.

Het evenement vindt plaats in de herfst, buiten is het vaak koud! Daarom serveren we, zoals elk jaar, een heerlijk stamppot buffet voor de jonge kiters. Ook zal zaterdag 22 oktober traditiegetrouw het (zomer) strandseizoen worden afgesloten bij Beachclub Natural High met een knallend feest! Dit jaar hebben we een beestachtig leuk thema, namelijk: Release the Beast!

Facts Man of the Dam:

Datum: 22 oktober (bij geen wind 23 oktober)

Kosten: 35euro p.p. voor deelname, inclusief trui & stamppot.

Inschrijven kan via deze link: MOTD@natural-high.nl

Tijden:

9.30 uur: Verzamelen.

11.00 uur: Eerst mogelijke start wedstrijd

16.00 uur: Prijsuitreiking.

Kijk voor meer informatie over het evenement en het sluitingsfeest op natural-high.nl.