Ouddorp - De komende maand juni 2016 zal de expositieruimte in het VVV-kantoor te Ouddorp (‘t Blaeuwe Huus) in beslag worden genomen door kunstwerken met een overwegend maritiem karakter. Martien van Hees uit Goedereede zal er dan zijn kunstschilderwerk tonen. De expositie in ’t Blaeuwe Huus (VVV-kantoor Ouddorp, Bosweg 2) is de hele maand te bezoeken op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 u en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 u. De toegang is gratis.

Al vanaf zijn jeugd gaat zijn voorliefde uit naar alles wat het maritieme raakt, zowel beroepshalve als in hobby’s. Als pensionado heeft hij nu tijd en gelegenheid zijn maritieme inspiratie in schilder- en tekenkunst vorm te geven. Behalve vaarimpressies van diverse scheepstypen spelen strand- en landschapimpressies specifiek uit zijn directe woonomgeving - buurtschap Oostdijk - een rol m.n. strand Noord Ouddorp, de Grevelingen, natuurgebied de Kwade Hoek e.o.

Hoewel autodidact heeft hij, na een kunstschildercursus recentelijk, de legio mogelijkheden die primaire kleuren na vermenging kunnen bieden verder opgepakt. Elke vermenging bood weer nieuwe toepassingen en inzichten zonder de waarheid (al te veel) geweld aan te doen. Ook het manipuleren met lichtinval en spiegeling spreekt hem aan.

Expo Martien van Hees, juni 2016

Alhoewel afwijkend van bovenvermeld thema is zijn werk “back-to-the-sixties” ook niet onverdienstelijk.