Dirksland - De Calandotoer is een unieke motorrit die nog niet eerder is georganiseerd. Een sponsor-motortoertocht met als doel geld in te zamelen voor het hospice Calando in Dirksland. De organisatie is overweldigd en zij moeten de inschrijving dan ook sluiten. "Er hebben zich zoveel mensen ingeschreven, we zijn er stil van; heel bijzonder!" Het idee voor de Calandotoer komt van Kees Smit en Pieter van der Kamp. De moeder van Kees overleed eind 2015 aan de gevolgen van kanker en bracht de laatste weken van haar leven door in Calando. Kees was zeer onder de indruk van de gang van zaken in Calando en vond dat hij iets terug moest doen om zijn waardering voor al het (vrijwilligers)werk in het hospice te uiten.

Kees is een fervent motorrijder en zo werd het idee geboren om een motortoertocht te organiseren waarvan de netto opbrengt volledig ten goede komt aan Calando. Pieter is vrijwilliger in Calando en net als Kees een fanatiek motorrijder. Toen hij hoorde over de plannen voor een toertocht was hij meteen enthousiast en besloot zich aan te sluiten bij Kees om samen te werken aan de realisatie van de Calandotoer. Het stadium van brainstormen en wilde plannen is inmiddels ver gepasseerd en de Calandotoer begint langzaam maar zeker vaste vorm te aan te nemen. De tocht krijgt een lengte van ca. 200 km. en zal verreden worden op 23 april 2016. De start is in Middelharnis.

U wordt via www.iGO.nl op de hoogte gehouden, over ongeveer een week wordt de route bekendgemaakt en wordt u uitgenodigd alle "motorhelden", die rijden voor dit goede doel, langs de weg aan te moedigen (voor de liefhebbers: en ook volop te genieten van de vele motoren natuurlijk!).