Goeree-Overflakkee - Het is nog vroeg, maar zet het alvast in de agenda! Zaterdag 16 april 2016 staat de 5e Tulpenwandeltocht door polders en over dijken rond Middelharnis op de agenda. Start en finish zijn weer bij AV Flakkee aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. De te wandelen afstanden tijdens deze editie zijn 10, 17,5, 25 en 40 km. De twee langste afstanden starten 08:00 uur, de overige om 09:00 uur. De organisatie heeft vier prachtige routes vastgesteld. Op veler verzoek bestaat de mogelijkheid om de route van de 25km in de middag te fietsen. Dit op proef en vanwege het eerste lustrum.

De lokale goede doelen voor deze editie zijn: Stichting GO Mobiel, Stichting GO Special Kids en Stichting Huifbedrijden Goeree-Overflakkee. Vanwege de vele verzoek om veel tulpenvelden te mogen bewonderen worden de deelnemers aan de 10km vanaf het terrein van AV Flakkee vervoerd naar een tulpenrijkgebied tussen Sommelsdijk en Nieuwe Tonge Ze wandelen vanaf daar o.a. door natuurgebied ‘De Vliegers’ naar de kantine van AV Flakkee. Langs de route liggen minstens 6 tulpenvelden en de route voert slechts voor een klein deel door de bebouwde kom. De wandelaars van de drie langste afstanden stempelen op de (tulpen)boerderij van de familie Wesdorp aan de Kleiburgseweg in Sommelsdijk. Ook café De Tram, Manege Oostmoer en de dorpskern Stad aan ’t Haringvliet worden aangedaan.

Ook dit jaar is de 40 kilometer aan de route toegevoegd. Van de in totaal ruim 570 deelnemers aan de vorige editie liepen er 49 de langste afstand. Alle deelnemers komen langs diverse tulpenvelden en andere mooie natuur. Een aantal sponsors heeft aangegeven weer bij te willen dragen en de eerste vrijwilligers hebben zich reeds aangemeld. De organisatie is van mening, dat er vier gevarieerde routes zijn vastgesteld, waarbij natuur, gezelligheid en sportief bezig zijn hand in hand gaan. De organisatie hoopt weer op veel deelnemers en lekker wandelweer. De opbrengst van het inschrijfgeld en de sponsoring komt geheel ten goede aan de genoemde goede doelen. Nadere informatie is binnenkort te verkrijgen via de facebookpagina en de Website van AV Flakkee.