Het Nederlands Kampioenschap Wielrennen vindt plaats van 18 tot en met 25 juni 2016 op ons eiland Goeree-Overflakkee. Tijdens het ‘NK van de wind’ wordt gestreden om de nationale titels op de weg en op de tijdrit door de elite mannen, vrouwen, beloften, nieuwelingen, junioren en elite zonder contract. De routes worden verdeeld over het gehele eiland, waarbij de eerste wedstrijden in het midden en oosten worden verreden en de finalewedstrijden op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni in het westelijke deel van Goeree-Overflakkee.

De elitekoers van het NK wielrennen zal het prachtige en soms weerbarstige decor van de Brouwersdam gebruiken als start- en finishplaats. In herinnering hebben we nog de rauwe doorkomst van de Tour de France met het onstuimige weer als scherprechter voor de etappe en het beslissende verlies voor Quintana. Het parcours van het NK doet recht aan de echte wielercultuur van Nederland; met de kop in de wind of in de rug trappen wij ons voort.

NK bij de Staatsloterij Zesdaagse Rotterdam in Ahoy

In het weekend van 9 en 10 januari 2016 worden de routes van dit NK onthuld tijdens de Staatsloterij Zesdaagse in het Ahoy Rotterdam. U kunt tijdens dit weekend vanaf vrijdag 18:00 uur in Ahoy op de wielerbeurs alles te weten komen over de wedstrijden, het parcours van het NK en het eiland Goeree-Overflakkee bij de stand van het NK Wielrennen 2016. Voor meer informatie kunt u terecht op de website of kunt u mailen.