Rijkswaterstaat roept bezoekers Deltawerken hun mooiste tourmoment te delen - Duizenden tourtoeschouwers langs de Deltawerken (haringvlietsluizen, Brouwersdam en Oosterscheldekering) kunnen zondag 5 juli 2015 met hun foto winnaar worden van fotowedstrijd ‘Jouw Deltaroute Moment’.

Een uitgelezen kans om jouw moment op een van de Deltawerken vast te leggen op smartphone of camera. De fotowedstrijd ‘jouw Deltaroute Moment’ is een initiatief van ‘Beleef de Deltaroute’. Tot 31 juli kan iedereen zijn mooiste Deltaroute Moment inzenden.

Tour de France

Via deze laagdrempelige fotowedstrijd wil men zo veel mogelijk belevenissen en mooie momenten van bezoekers aan de Deltawerken verzamelen. De Tour de France biedt Nederlanders en buitenlandse toeristen een unieke kans om hun zelfgekozen moment op foto vast te leggen. Zo ontstaat een levendig overzicht hoe mensen het bezoek van de Tour aan de Deltawerken beleven.

Meedoen

De bezoekers aan de Deltawerken kunnen van 21 juni tot en met 31 juli as. hun foto’s voorzien van motivatie uploaden naar de actiesite www.jouwdeltaroutemoment.nl. Deelnemers en stemmers kunnen mooie prijzen winnen: van een helikoptervlucht over de Deltawerken tot een weekend Roompot of vaartochten op historische schepen.

Iedereen kan meestemmen
Van 21 juni t/m 31 juli kan er gestemd worden op de inzendingen. Iedereen kan dagelijks 1 keer een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete foto. Uit de Top 25 foto’s met de meeste stemmen kiest een jury bestaande diverse fotografen en prominenten de 13 uiteindelijke prijswinnaars. Niet alleen de deelnemers maar ook de stemmers maken kans op leuke prijzen.

Beleef de Deltaroute

Bescherming tegen hoogwater is en blijft van levensbelang. Rijkswaterstaat en de ANWB bieden met Beleef de Deltaroute een leuk en interessant dagje uit rond de 13 Deltawerken in Zeeland, Brabant en Zuid-Holland. Kijk voor meer informatie op www.beleefdedeltaroute. Tijdens de Tour de France passeren de wielrenners en de karavaan vanuit Utrecht tot en met de finish bij Neeltje Jans drie Deltawerken, de Haringvlietsluizen, Brouwersdam en Oosterscheldekering. Voor deze gelegenheid zijn zij een maand lang gehuld in een gele trui aan met prikkelende teksten met Water you thinking - Bring in the Dutch. (zie foto)