Herkingen - Uit Amerika is sinds kort “Cars and Coffee” overgewaaid naar ons land. “Cars and coffee” wil niets anders dan wat auto-enthousiastelingen op een bepaald tijdstip op een vaste plek bijeen brengen. Onder het genot van een kopje koffie of thee en wellicht wat lekkers erbij gezellig met elkaar praten over je klassieke auto.

Niet achter de computer op een digitaal forum, maar als echte mensen onder elkaar! Op Goeree-Overflakkee bestaat sinds 1980 ook een autoclub voor klassieke auto’s, namelijk 'Club Carwei'. Van MG tot Triumph, van Fiat 500 tot Corvette, van Alfa Romeo tot Rolls-Royce, je ziet van alles. Maar naast die van deze clubleden zie je op Flakkee nog wel meer mooie klassiekers rondrijden. Dat bracht Carweibestuurslid Sjaak Campfens op het idee om ook op ons mooie eiland dit evenement te gaan organiseren voor klassieke automobielen.

Theetuin De Bongerd

Een mooie locatie was snel gevonden: de prachtige theetuin “De Bongerd” aan de Molendijk 65 in Herkingen. Behalve de consumpties zijn er geen kosten verbonden aan “Classic Cars and Coffee”. Voortaan iedere derde zondag van de maand tussen 10.00 uur en 12.00 uur kunnen gelijkgestemden daar genieten van elkaars bezit. De eerste data zijn dus: 21 juni, 19 juli, 16 augustus en 20 september 2015.

Kijk op op de website van deze gezellige, enthousiaste en actieve autoclub Carwei!