Goeree-Overflakkee - Lokale omroep RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week staan hieronder, evenals de frequenties en vaste programmering.

In de uitzending

  • Musical 'Hotel de grote L': Met veel enthousiasme maakt de musicalgroep van het RGO, bestaande uit leerlingen en docenten, jaarlijks een musical. Net voor de zomervakantie werd de musical ‘Hotel de grote L’ op de planken gezet, naar het boek van Sjoerd Kuyper. Een spetterend verhaal over familie, liefde en dromen. Deze week ziet u deel 2 van deze musical.
  • Dementievriendelijk Goeree-Overflakkee: Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Ketenzorg Dementie Goeree-Overflakkee en de gemeente Goeree-Overflakkee organiseerden samen een bijeenkomst over de ‘Dementievriendelijke samenleving op Goeree-Overflakkee’. Deze werd gehouden op dinsdag 24 oktober in de bibliotheek van Middelharnis én het Diekhuus, aan het Beneden Zandpad in Middelharnis. Een gedeelte van het programma stond in het teken van de feestelijke opening van de Geheugenbibliotheek door wethouder Gerrit de Jong. Jan van Gurp maakte er een reportage van.
  • Politieverhalen in beeld: In deze serie krijgt u een kijkje in het leven van een agent bij de politie. 'Ik kwam er haast niet langs, dat was zo frustrerend. Het zijn eigenlijk maar seconden, maar iedere seconde telt!' Monique Meijer vertelt over een melding babyreanimatie, waarbij haar eerdere ervaringen weer naar boven komen.
  • Melissant in de jaren 50-60: RTV SLOGO zendt unieke beelden uit over winkels, bedrijven en dorpen op Goeree-Overflakkee, vanuit de jaren 50-60. Het Streekarchief levert diverse afleveringen aan. De afleveringen zijn meestal een diapresentatie die gemaakt en ingezonden is door Hans van Oostende met materiaal uit de collectie van G.van Eck, uit het Streekarchief te Middelharnis

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer zijn Peter en Niels van zanden te gast. En zij komen vertellen over het tellen van Glasaal.Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. De bekende Clown Jopie en zijn kleurrijke Tante Angelique willen een dagje uit. Inmiddels zijn Clown Jopie en Tante Angelique gearriveerd op recreatieoord Binnenmaas. De clown met het groene haar ontdekt de kinderboerderij. Voor Tante Angelique iets kan zeggen rent de clown met de grote flappen richting de beesten. Op de kinderboerderij komt Clown Jopie de Knuffels tegen. Samen met Huppie, Drako, Raussie en Keffie zingt hij de Knuffelrock. Jopie ziet allerlei leuke dieren, zoals geitjes, konijnen en paardjes. Tante Angelique is alleen Jopie constant kwijt. De grootste Kiwi van Nederland maakt er weer een dolle boel van op de kinderboerderij.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar:televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl. Volg op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo