Ouddorp - GreenHuus Technologies is dinsdag 24 oktober 2017, samen met bouwpartners Wetec bv en Topcasco, gestart met de voorbereiding van de bouw van 30 Ecolodges aan de Kabbelaarsbank in Ouddorp. De Ecolodges maken gebruik van bijzondere, duurzame technologieën waardoor ze volledig zelfvoorzienend, biobased en circulair zijn. "De bouw van de Ecolodges voorziet in een grote behoefte van de recreatiesector op Goeree-Overflakkee voor innovatieve en verantwoorde verblijfsaccommodaties op toplocaties". Lees hieronder meer.

Eind 2017 verwacht GreenHuus te starten met de verkoop, bouw en plaatsing van de accommodaties gelegen op de Kabbelaarsbank in Ouddorp: "Wij zijn blij om de bouwvoorbereidingsfase te kunnen starten", zeggen Mike Dreisch & Kees van Wuyckhuyse. "De afgelopen jaren zijn we met diverse stakeholders in gesprek gegaan om precies de juiste invulling te geven voor deze bijzondere natuurlocatie. Het is duidelijk dat GreenHuus Kabbelaarsbank als een voorbeeld gaat dienen voor de recreatiesector op GO en wellicht ook geheel West Europa".

GreenHuus Kabbelaarsbank ligt op ruim 8 hectare grond net ten oosten van de Brouwersdam met uitzicht op Zeeland en het Grevelingenmeer. "Dit is een fantastisch project", zegt Douwe Leerstra. "Wij bouwen veel vakantiewoningen, maar GreenHuus is zeer bijzonder. Alleen het 100% biobased materiaalgebruik is alleen al super. Wie had gedacht dat je bijvoorbeeld hennep op deze manier zou kunnen toepassen. Als je dat combineert met de zelfvoorzienendheid en de circulair bouwmethode is dit uniek voor Nederland."

Volgens Marcel Santifort is GreenHuus op technologisch gebied de meest geavanceerde woning van Nederland. "Als je een off-grid accommodatie wilt bouwen dan heb je de beste systemen nodig. Wij integreren deze in een super smart woning".