Ouddorp - Zon en wind op de Brouwersdam in Ouddorp zorgden voor de meest optimale omstandigheden voor het watersportevenement DAM-X. De sfeer was ronduit zomers te noemen en gezellige beats zorgden ervoor dat de duizenden bezoekers genoten van alles wat er op en rondom het water te zien en te doen was. Lees hieronder een kort verslag door één van de aanwezigen. Zondag was de laatste dag van het DAM-X event 2017. Bij de dames eindigde Sarah-Quita Offringa op plaats 1, Maaike Huvermann op plaats 2 en Arianne Aukes op plaats 3. Aangezien er deelnemers uit 15 landen waren was dit een schitterend resultaat. Bij de heren eindigde Jacopo Testa uit Italië op plaats 1, Sam Esteve uit Frankrijk op plaats 2 en Yentel Caers uit België op plaats 3.

"De zaterdag begint met de de funrace waar 135 recreatieve deelnemers en 25 pro's voor hebben ingeschreven. Een groot aantal planken met gekleurde zeilen racen over het water. Het niveau is extreem hoog en het is voor de windsurfers en toeschouwers genieten.

Als de wind om 15.00 uur afneemt is het tijd voor de Tow-In wedstrijden. De top tien van de wereld laat daarbij de meest spectaculaire sprongen zien waar het publiek alleen maar van kan kan dromen. Op het podium eindigde 1. Amado Vrieswijk uit Bonaire 2. Francesco Capuzzo (italie) 3. Yentel Caers (Belgie, Brouwersdam Local)

Maar ook de toeschouwers zitten niet stil. Voor kinderen, jongeren en families valt er van alles te doen. In enorme waterbubbles lopen over het water, in het SUP waterpoloveld is actie en bij de boardspormarket kunnen er sup's en windsurfplanken worden getest. De robbentocht; vaaravontuur Grevelingen is een aanrader en ook Flyboarders kunnen hun hart ophalen. Kortom overal actie, gezelligheid en lachende gezichten tijdens het DAM-X event!"

De derde editie van Dam-X was een groot succes! Hét watersportevenement waar de top uit het freestyle windsurfen hun beste tricks lieten zien! Duizenden bezoekers kwamen naar de Brouwersdam om hun idolen tijdens dit Europees kampioenschap te bewonderen. Vooral op donderdag en vrijdag was er voldoende wind om het EK te kunnen varen waardoor er op zondag een officiële uitslag was van de EFPT tour.

Ook voor de bezoekers was er van alles te zien en beleven. Windsurf en sup clinics watebubbles, indo boards, vaarexcursies en natuurlijk het Friday Night Event maakten het evenement DAM-X tot een groot succes. Op vrijdagavond zag de Kabbelaarsbank er idyllisch uit met zijn vele lichtjes. De avondshow met GV Delta Sport, Flyboard4you en de tow-in deelnemers was spectaculair. Het evenement werd bezocht door maar liefst 7500 bezoekers.