Goeree-Overflakkee - Tijdens de 4e editie van De Week van de Goereese Vis 1 t/m 10 september 2017 kan iedereen op het eiland Goeree-Overflakkee, genieten van het thema 'Vis en Visserij'. Van "vis op je bord" tot "digitaal vis vangen en garnalen pellen". Op het eiland Goeree-Overflakkee bieden 25 restaurants een Goerees' 3-gangen vismenu aan voor het vaste bedrag van €27,50 euro per persoon. Bekijk het Culturele programma hieronder.

Cultureel programma

Zaterdag 2 september 2017; Fototentoonstelling ‘Visserijherinneringen van toen’ ~ Ouddorp, Raad- en Polderhuis

De hele maand september kunt u herinneringen ophalen of delen met foto’s van toen. Over de visserij. Veel foto’s zijn nog nooit eerder vertoond omdat ze uit privécollecties komen.

Dinsdag 5 september 2017; Garnalen pellen in zorgcentrum De Vliedberg ~ Ouddorp, Vliedberglaan 100

De bewoners van De Vliedberg pellen de eerste echte Stellendamse garnalen. Pelt u mee? Inschrijven voor deelname bij de receptie van De Vliedberg. Neem voor vragen contact op via tel. (0187-)685500.

Woensdag 6 september 2017; Vis je mee? ~Sommelsdijk, Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Lancering nieuwste visspel op de interactieve tafel in het Streekmuseum. Vaar uit als visserman op je eigen schip en vang je ruim vol vis. Kom jij verkleed als ‘echte’ visserman of vissersvrouw dan krijg je gratis entree! Neem je vader, moeder, opa, oma, tante, oom, broertjes, zusjes en vriendjes mee. We gooien de trossen los vanaf 14:00 uur. Ga je mee op deze visreis?
Meer informatie via de website van het Streekmuseum.

Woensdag 6 september 2017; Het Kinderrestaurant ~Goedereede-Oostdijk, Hoeve Kortstaert

Tijdens De Week van de Goereese Vis strijkt woensdag 6 september het kinderrestaurant neer op Hoeve Kortstaert aan de Oostdijk-Goedereede. Voor echte lekkerbekken en nieuwsgierige fijnproevers die willen proeven van al het lekkers uit onze Noordzee. In het kinderrestaurant, naar een idee van Sanne Staarink, eten kinderen (zonder ouders!) aan grote maar ook kleine tafels, van mooie borden en met bestek. Woensdag 6 september. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kom lunchen of dineren van 12:30 -14:30 uur of 16:00 – 18:00 uur. Prijs €7,50 euro per kind. Geef je op via dit mailadres.

Woensdag 6 september 2017; Film en boek ~Middelharnis, Het Diekhuus

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert in samenwerking met het Diekhuus ook dit jaar weer een avond Film en Boek in Het Diekhuus. Deze editie de klassieker ‘The old men and the sea’ van Ernest Hemmingway. De film draait van 20:00 tot 22:00 uur in het Diekhuus. Aanmelden kan aan de balie in de Bibliotheekvestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta of online via deze link.

Vrijdag 8 september 2017; Rondleiding visafslag Stellendam ~ Stellendam, visafslag, Buitenhaven

Maak op vrijdagochtend een rondleiding op de visafslag en door de Stellendamse haven. Beleef de visserij in al haar facetten! Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar en kaarten kosten €10,00 p.p., en zijn verkrijgbaar bij VVV Goeree-Overflakkee, tel. 0187-681789. Vooraf reserveren is verplicht!

Website VVV Goeree-Overflakkee