Regio - Gastheer Huib Bijl vaart met zijn salonboot 'Heicondias' weer uit voor een rondje Tiengemeten! Op 22 juli 2017 staat de vaartocht 'Beleef Tiengemeten vanaf het water' op het programma. Varen rond Tiengemeten zorgt voor een heel andere natuurbelevenis. Wil je mee? Meld je dan vooraf aan op www.nm.nl/tiengemeten. Lees hieronder verder.

Wel zin maar geen tijd? "Je kunt ook mee op 10 of 12 augustus of op 2 september! Beleef Tiengemeten vanaf het water; We varen tussen 13:00 en 15:00 uur een rondje om Tiengemeten. Je wordt vergezeld door een vrijwillige boswachter van Natuurmonumenten die je van alles kan vertellen over Tiengemeten. Met een beetje geluk zien we de zeearend! We varen over het Vuile Gat langs de Tiendgorzen en om de westpunt van Tiengemeten heen. Vanaf het water heb je een mooi beeld van dit buureiland van Goeree-Overflakkee en de plek waar het Haringvlietwater Tiengemeten binnenstroomt. Na de vaartocht kun je Tiengemeten nog zelf gaan verkennen."

Aanmelden

Als je mee wilt, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten (kopje Activiteiten). De boot vertrekt vanuit de haven bij Nieuwendijk (Nieuwendijk 1, Zuid-Beijerland). De kosten van de vaartochten zijn €19,50 voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen €24,50. Kinderen tot en met 12 jaar betalen resp. €15,00 en €20,00. Een kind van OERRR betaalt €15,00.

Kijk voor meer informatie op www.nm.nl/tiengemeten.