Regio - Rond het Haringvliet kun je de Nederlandse delta in al haar facetten beleven. In het Haringvliet monden de grote West-Europese rivieren Rijn en Maas uit in de Noordzee. Van oudsher een rijk en dynamisch natuurgebied. Gelegen bij het recreatieve eiland Goeree-Overflakkee en op steenworp afstand van Rotterdam. Een gratis boekje boordevol tips voor een echte deltanatuur ervaring ligt bij VVV-Goeree-Overflakkee in Ouddorp en andere drukbezochte toeristische locaties in de regio om meer mensen het Haringvliet te laten ontdekken. Lees hieronder meer.

De uitgave ‘Ontdek het Haringvliet. Tips voor een echte deltanatuur ervaring.’ geeft tips voor mooie wandelroutes, fietsroutes, vogelkijkplekken, visplekken en waterrecreatiemogelijkheden op en rond het Haringvliet. Ook komen een aantal experts aan het woord die vertellen wat het Haringvliet voor hen zo aantrekkelijk maakt.

“Op steenworp afstand van Europa’s dichtstbevolkte gebieden kun je hier naar hartenlust door de deltanatuur struinen. Wees welkom!”, aldus boswachter Ted Sluijter van Natuurmonumenten.

Waterbus

Het handzame boekje boordevol tips wordt ook uitgedeeld op de Waterbus die vanuit Rotterdam en Dordrecht naar het Haringvliet vaart. In de zomervakantie vaart de Waterbus zelfs 6 dagen in de week naar en over het Haringvliet. De wandel- en fietsroutes sluiten goed aan op de haltes van de Waterbus. Bovendien mag de fiets gratis mee op de Waterbus. Een perfecte combinatie voor een fijne dag uit op en rond het Haringvliet!

Droomfondsproject Haringvliet

Het gratis boekje ‘Ontdek het Haringvliet. Tips voor een echte deltanatuur ervaring.’ is een uitgave van het Droomfondsproject Haringvliet. Daarin werken zes natuurorganisaties met steun uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij aan het Haringvliet. In aanloop naar het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen in 2018 krijgt niet alleen de natuur een impuls, maar wordt er ook gewerkt aan aantrekkelijke nieuwe recreatieve voorzieningen.

Gratis uitgave is vanaf heden beschikbaar

Bekijk de uitgave online via deze link of lees verder op haringvliet.nu. Vanaf zaterdag 8 juli is het boekje ‘Ontdek het Haringvliet. Tips voor een echte deltanatuur ervaring.’ gratis op te halen bij VVV’s en andere goedbezochte toeristische locaties in de Haringvliet regio.