19 juni 2017, Goeree-Overflakkee. Er zijn weer nieuwe TV uitzendingen te zien bij uw lokale omroep RTV Slogo! Er zijn maandagavond 19 juni 2017 nog twee actuele reportages toegevoegd: Bunkerdag en Truckrun Goeree Overflakkee. RTV Slogo heeft naast de actuele programmering ook wekelijks vaste programma’s voor u klaar staan. De items van deze week ziet u hieronder, ook ziet u de frequenties voor TV en radio en een link naar de onlineversie van de televisie.

  • Stroom: In deze aflevering van STROOM duiken we de geschiedenis van het Haringvliet in. Jamaine vaart mee met Jan de Winter, die er de watersnood meemaakte. Daarnaast gaat ze met Michiel de Ruyter op stap door Hellevoetsluis en hoort ze alles over de historische blunder van Middelharnis waar 200 jaar geleden een kostbare kunstruil werd gedaan. En daar hebben ze nog steeds spijt van in dit pittoreske havenplaatsje op Goeree Overflakkee. In 2018 gaan de Haringvlietsluizen op een kier. Vanaf dat moment zal het zoute water uit de Noordzee het Haringvliet binnen stromen. In het programma STROOM onderzoekt presentatrice Jamaine van der Vegt hoe dit in zijn werk gaat. Tegelijkertijd laat ze de schoonheid van het gebied zien. Ondertussen gaan Frédérique Spigt, zangeres die eigenlijk bioloog had willen worden, en directeur van het Natuurhistorisch Museum, Kees Moeliker, op zoek naar bijzondere fauna. STROOM is iedere week tezien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond.
  • Smaak aan zee: Afgelopen weekend vond de 2e editie van het foodtruckfestival op de Brouwersdam plaats. Een feestelijke weekend vol lekker eten, goede muziek, theater en kids area.
  • Herdenkingpaneel WO2GO: Op zaterdag 22 april 2017 organiseerde stichting WO2GO een ceremonie waarbij het 19de herdenkingspaneel op Goeree-Overflakkee werd onthuld. Voor deze gelegenheid waren 14 familieden, van de nog steeds vermiste piloot Thomas Forster, uit Ierland, Engeland en Denemarken overgekomen. Deze week deel 1 van deze bijzondere en emotionelemiddag.
  • Nieuwe Tonge in de jaren 50-60: RTV SLOGO zendt unieke beelden uit over winkels, bedrijven en dorpen op Goeree-Overflakkee, vanuit de jaren 50-60. Het Streekarchief levert diverse afleveringen aan. De afleveringen zijn meestal een diapresentatie die gemaakt en ingezonden is door Hans van Oostende met materiaal uit de collectie van G.van Eck, uit het Streekarchief te Middelharnis
  • Flakkee van Boven: In de deel van de serie “flakkee van boven” ziet u mooie beelden van het Dirkslandse Sas. Tussen Dirksland en het haringvliet ligt het Sas van Dirksland. Deze sluis uit 1791 heeft tot de jaren zeventig van de twintigste eeuw dienst gedaan als keer-, schut- en uitwateringssluis. Nadat de Deltawerken de getijden wegnamen, werd het Sas voor het scheepvaartverkeer overbodig.
  • Memorial Day: Stichting WO2GO bezoekt ieder jaar tijdens het Memorial Day weekend in mei de geadopteerde graven van Amerikaanse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Goeree-Overflakkee om het leven zijn gekomen. Volgens Amerikaans gebruik worden bij de graven bloemen gelegd, foto’s gemaakt en deze naar de nabestaanden in Amerika gestuurd die dat zeer op prijs stellen.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee

Deze week een gesprek met Notaris Sterling over schenkbelasting. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur

*Rondrit

In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo

De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. Deze week het tweede deel van een dagje uit. De bekende Clown Jopie en zijn kleurrijke Tante Angelique willen een dagje uit. Gelukkig heeft Clown Jopie zijn telefoon weer gevonden en gaat snel naar Tante Angelique. Met zijn tweeën gaan ze de spullen pakken voor het dagje uit.

Ondertussen zingen ze hun hit "Hela, holala". Clown Jopie en Tante Angelique kijken op een grote landkaart om te bepalen waar ze naar toe gaan. Tante Angelique rijdt in de grote Clown Jopie bus naar de locatie

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Online televisie kijken kan via DEZE LINK.

Radiofrequenties:

  • Ether 105.6 FM (west)
    105.9 FM (oost)
  • Kabel 105.9 FM

De televisie-instellingen zijn:

  • Digitaal: 36
  • Analoog: 67+ (840.000MHz)
  • Cl+module: 311

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo