Ooltgensplaat – Zaterdag 27 mei 2017 werd bij natuurspeeltuin Buutenplaets de schapenafzetting geplaatst met materiaal en mankracht van de Jarogroup uit Ouddorp van Jan en Lianne Hameeteman. Huib Hoek uit Ouddorp en Cornelis Capelle uit Oosterland zorgden voor een strak en mooi hek. “Mooi hoe de Flakkeese bedrijven (en daarbuiten) meewerken aan dit project! Ook AMK was natuurlijk weer van de partij als onze founding father. Carlo Hameeteman kan zijn schapen weer lekker laten lopen langs de strook van de dijk.” Lees hieronder verder.

"Aanstaande 3 juni gaan we het terras van het Buutenhuus aanleggen, de wandelpaden worden gemaakt van schelpen en de leidingen van de waterpartij en pomp naar de haven voor de circulatie worden ook gelegd."

Vanaf half juni begint de crowdfunding actie voor de speel objecten. Meer info kunt u vinden op de facebookagina van buutenplaets.nl of twitter (@buutenplaets). Het "Buutenhuus" wordt daarna ook opgeknapt en men is nog op zoek naar bouwmaterialen zoals bijvoorbeeld kozijnen, maar Felsbourg Bad en Cultuur, Formido Oude-Tonge en Bouwcenter Esselink Middelharnis hebben ook al wat materialen toegezegd. Alle hulp in natura en diensten worden op prijs gesteld.

"We hopen de laatste week voor de vakantie (juli) nog steeds open te gaan. Voor contact mail of bel met Wim Noordzij: wim@event-broker.com / 0653142432."