Ouddorp - "We nemen je mee naar het muzikale zuiden waar we samen zingen, dansen en dromen in het warme avondlicht", Femke & Celia. Donderdag 1 juni 2017 is er in De Overkant 'Klassiek OK!', met een Concert voor Piano en Saxofoon. Kaarten kunt u reserveren aan de balie van VVV Goeree-Overflakkee of telefonisch, via tel. (0187-)681789. Lees hieronder meer.

Kersverse Duo IJlstra-García presenteert een hommage aan componisten in Zuid-Europa, met al een lijntje naar Zuid-Amerika: van Franse bravoure in de muziek van onbekende componiste Paule Maurice tot het Spaanse temperament in De Falla's "Suite española". Maar er zijn ook kruisbestuivingen te horen zoals in Ravel's overbekende Pièce en forme de habanera, Françaix's dansen uit o.a. de Dominicaanse Republiek en Cuba; en Milhaud's Brazileira is en regelrechte samba.

Er wordt gefluisterd, gehuild, gedanst en gezongen door de beide dames die in 2016 elkaar hebben leren kennen in het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam.

Deze dames hebben in hun korte bestaan als duo al mooie optredens verzorgt in o.a. de Spiegelzaal van het Concertgebouw te Amsterdam, Cacaofabriek in Helmond en een concert voor de Friese Commissaris van de Koning te Leeuwarden. Ook festival Wonderfeel, Cityproms Leeuwarden en Radio 4 hebben hen al gevonden, zo hebben ze live gespeeld in NTR Podium.

Femke IJlstra: www.femkeijlstra.com

Zelf studeerde ze cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Pers en publiek waarderen Femke haar veelzijdigheid als musicus en haar intuïtieve en communicatieve spel. Femke heeft opnames gemaakt voor Radio Fryslan en Radio 4 en was ze te zien in het televisieprogramma Vrije Geluiden.
Femke remplaceert bij toonaangevende orkesten in binnen- en buitenland, zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Budapest Festival Orchestra. Daardoor bracht de muziek haar al op veel plekken in Europa, Azië en Amerika.
De theatrale kant in muziek schuwt deze saxofoniste niet. Ze speelde met Holland Speeltheater en The Glasshouse producties in theaters en festivals in heel Nederland, zoals Oerol en Festival aan de Werf. Verder soleert ze met orkesten in binnen- en buitenland.
Naast de Aurelia en Syrène saxofoonkwarteten maakt Femke deel uit van HET Ensemble en MUSU. Stogsugersjongers is Femke’s cd-debuut.

Celia García-García: www.celiapiano.com

Celia is een succesvol concertpianiste en begeleider van vele musici in binnen- en buitenland (Spanje, Duitsland, Canada, China, Italië...). Pianiste Celia García-García werd geboren in Spanje en is sinds 2004 woonachtig in Nederland, waar ze haar bachelor- en masterdiploma's heeft gehaald bij ArtEZ en Codarts Conservatorium (Rotterdam).

Ze is winnares van nationale concoursen in Spanje (Xàtiva en Arlanza Concours) en finaliste van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en Albacete Nationaal Concours. Ze wordt geprezen door haar virtuositeit, orkestrale inzichten en eerlijke interpretatie.

Met haar verschillende kamermuziekensembles (Duo IJlstra-García, Codigo Trio, Rotterdam Lied Duo, Maas Ensemble...) heeft ze in o.a. Nederland, Canada, Spanje en China opgetreden. Celia heeft in 2016 een album op celesta opgenomen op initiatief van Schiedmayer Celesta (de enige celestafabrikant ter wereld).

Zij heeft ruime ervaring opgedaan in orkestspel, zoals met het Koninklijke Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Balletorkest, Het Gelders Orkest en het Noord Nederlands Orkest.

Zij is medeoprichter van Rabbits at top speed: samen met sopraan Florien Hilgenkamp combineren ze komedie en klassieke muziek, waarbij ze geregisseerd worden door Marc Krone. Zij is ook lid van het Classical Rave collectief en het Alchemy Ensemble (Den Haag).

Dit zijn een aantal van haar projecten voor 2017: duoconcerten met o.a. saxofoniste Femke IJlstra, thereminist Thorwad Jørgensen, contrabassist Dominic Seldis, celliste Honorine Schaeffer; tournee in China met Codigo Trio en optredens met Ensemble Micha Mix (www.michahamel.nl).