Regio - Uw lokale omroep RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week vind u hieronder. Ook een overzicht van de vaste programma's en de frequenties is hier te vinden. Veel kijk- en luister plezier bij RTV Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee!

  • Beeldverslag van het autocross weekend in Velddriel van 6 en 7 mei waar een aantal flakkeese autocrossers strijden voor de prijzen.
  • “Goeree-Overflakkee van boven” is een serie die de mooie gebieden, dorpen en aandachtspunten weergeven die op ons mooie eiland te zien en te beleven zijn.
  • In de duinen op Goeree Overflakkee lagen bunkers bij Ooltgensplaat, Middelharnis, Melissant en Stellendam. Veel van deze bunkers zijn gesloopt, soms ook onder een laag zand of aarde begraven. De bunkers waren de overblijfselen van de Atlantikwall, een 5200 kilometer lange verdedigingslinie, van Noorwegen tot Zuid-Frankrijk. De Atlantikwall is door de Duitsers gebouwd tijden de Tweede Wereldoorlog. Deze film van de opruimwerkzaamheden, is gemaakt rond 1950 in opdracht van de Provincie Zuid Holland.
  • Melissant in de jaren 50-60; RTV SLOGO zendt unieke beelden uit over winkels, bedrijven en dorpen op Goeree-Overflakkee, vanuit de jaren 50-60. Het Streekarchief levert diverse afleveringen aan. De afleveringen zijn meestal een diapresentatie die gemaakt en ingezonden is door Hans van Oostende met materiaal uit de collectie van G.van Eck, uit het Streekarchief te Middelharnis
  • Als aanvulling op de serie “Goeree-Overflakkee van boven” krijgt u beelden te zien van het ploegen en zaaien van wintertarwe.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Deze week een gesprek met Mevr. Andrea Stribos. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. Deze week het eerste deel van “zing maar mee” met Clown Jopie en Tante Angelique

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 322. TV Analoog: 67.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl. Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo