Regio - Maak een prachtige, deels onverharde fietstocht over natuur- (buur)eiland Tiengemeten, met als thema 'door Weemoed, Weelde en Wildernis' op zondag 16 juli 2017. "Wij zetten de huurfiets alvast voor je klaar bij het bezoekerscentrum dus je kunt meteen op pad. Meld je wel vooraf aan via de website. Tijdens het fietsen vertelt de vrijwillige boswachter je alles over de natuur op het eiland. Lees hieronder meer.

In het kommoeras van de Weelde dobberen grote groepen zomertalingen, meerkoeten en tafeleenden. Lepelaars scharrelen hun kostje bijeen in de kreken van de Wildernis. Ook fiets je langs de akkertjes in de Weemoed en kom je van alles te weten over de vele historische boerderijen die Natuurmonumenten gerestaureerd heeft. Vanaf de Vliedberg heb je een schitterend uitzicht over Tiengemeten. De afwisseling van het landschap zal je verbazen.

Aanmelden

Als je mee wilt met de fietstocht, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten.nl/tiengemeten. De pont naar Tiengemeten vertrekt om 11:00 uur vanaf Nieuwendijk (routebeschrijving en online kaartverkoop op de website). Even na 15.00 uur varen we terug. De kosten van de excursie zijn €10,00 voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen €12,50. Kinderen tot en met 12 jaar betalen resp. €7,50 en €10,00. Een kind van OERRR betaalt €7,50. Deze prijzen zijn exclusief de kosten voor de pont.