Oude-Tonge - Op 12 mei 2017, de vrijdag voorafgaande aan de rommelmarkt, zullen om 14:00 uur ’s middags moedige paalzitters hun positie innemen om zo geld voor het goede doel binnen te halen. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst van zowel de pinkstermarkt, de veiling en het paalzitten bestemd voor het zendingswerk van Marya Heij in Oeganda en een ander deel is voor de vervanging van de zonsverduisteringsgordijnen in het kerkgebouw. 24 uur lang heeft u de kans de paalzitters te bemoedigen, maar komt vooral ook vrijdagavond voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie en voor de grote veiling die om 19:00 uur van start zal gaan en de daarop aansluitende sing-in. Als u geen zin heeft om te koken, kunt u vooraf ook nog komen genieten van heerlijke friet en een snack. Van 18.00 uur tot 19.00 uur kunt u de te veilen stukken alvast komen bekijken. Op zaterdag 13 mei bent u van harte welkom om de Pinkstermarkt te bezoeken van 09.00 uur tot 15.00 uur. Wederom is het terras geopend voor een lekker kopje koffie/thee en uiteraard is daar altijd iets lekkers bij te verkrijgen. Naast mooie gebruikte spullen is nog veel meer….Lees hieronder verder.

Vele boekenkramen zullen er te vinden zijn, cd/dvd’s, mooie 2ehands kinderkleding, speelgoedkramen, antiek, bloemen, groenten, fruit, elektra, heerlijke Belgische bonbons, kaarten, cadeauartikelen en nog veel meer. Een ideale gelegenheid om een cadeautje te kopen voor moederdag. Komt dat zien!

Verder kunt u ook nog creatief aan de slag! Om 11.00 uur en om 14.00 uur zal er een workshop handlettering gegeven worden in het koor van de kerk. De kosten daarvan zijn €5,- per persoon. U maakt dan iets moois om mee naar huis te nemen of om weg te geven.

En nog meer….

Verder kunt u uw geluk komen beproeven bij het envelop trekken, bij het Rad van Avontuur en er is ook een ware fietsverloting! En wanneer u genoten heeft van een lekkere oliebol, friet, gebakken vis, de kinderen een lekker ijsje of snoep, dan kunt u ook nog sportief bezig zijn. Bestorm de stormbaan, span u in bij de schiettent, of beklim de kerktrappen om het Frobenius orgel eens van dichtbij te bekijken. Hierop spelen is, tegen een kleine vergoeding, ook toegestaan deze dag. U kunt zich hiervoor opgeven bij dhr. A. Klem, tel. 0187-641304.

Ook in de kerk is er veel moois te zien m.b.t. het onderwerp “Kunst en geloof”. Loop gerust eens binnen om vele mooie kunstwerken te bekijken.

Tijdens dit alles hoeft u niet bang te zijn dat uw kinderen zich gaan vervelen, want zij kunnen gewoon mee doen! Er zal een springkussen zijn, er kan geschminkt en gegrabbeld worden en nog veel meer in de kinderkraam…...

"We hopen u te ontmoeten tijdens deze gezellige dagen in de Kerkring van Oude-Tonge!"