Middelharnis - Vrijdag 13 januari 2017 is er een Blues muziekvoorstelling van Marc Stakenburg, Frederique Spigt en ‘Big’ Boy Brocken ‘Trouble soon be over’ in de Rabobankzaal van het Diekhuus aan het Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. De aanvang is 20:15 uur en de entree €17,00 (kassakaart €18,00) en u kunt reserveren via de website. Lees hieronder verder.

"Uit de diepste ellende ontstaat de mooiste muziek. Het is bijna een wetmatigheid. Dus als Boy met zijn familie vanuit Afrika meegevoerd wordt naar Amerika, om daar als slaaf op een plantage te gaan werken, dan voel je de blues tussen de katoenplanten rondgonzen. De liederen die zware levens verlichten. Op het veld. In de kerk. Starend naar de wateren van de Mississippi Delta. Trouble soon be over vertelt de adembenemende geschiedenis van Boy en zijn blues. Waaruit de jazz is ontstaan. En later de rock-’n-roll. De soul. En de muziek van nu. KRO-radiocoryfee Marc Stakenburg schreef het verhaal. En hij vertelt het. Muzikaal bezield door twee Mississippi Delta Blues specialisten: Frédérique Spigt en ‘Big’ Bo Brocken. Je hoort het gegons. Proeft het zweet. Voelt de strijd. Ervaart het besef. Hoe diep de ellende! Hoe mooi de muziek!"

Trouble Soon Be Over is een intrigerend theaterstuk over hoe uit de diepe ellende van de Amerikaanse slavernij de mooiste muziek voortkwam: de blues, moeder van de jazz, rock-‘n’-roll, soul en onze hedendaagse popmuziek. Oud-radiopresentator Marc Stakenburg vertelt het verhaal van de familie Robertson, de Mississippi blues-specialisten Frédérique Spigt en ‘Big’ Bo Brocken spelen er de onvervalste noten bij.

De zwarte familie wordt, na een gevaarlijke zeereis vanuit Afrika, verkocht op de slavenmarkt in de zuidelijke staten van de VS en tewerkgesteld op de katoenplantages, waar verschillende culturen samenkomen. Om het werk enigszins te verzachten worden liederen gezongen op de velden en in de kerk. Zo ontstaat rond 1900 stukje bij beetje de blues, dé muzieksoort over de problemen en passies van het werk en leven van alledag.

Deze theatershow illustreert door middel van een passend decor, authentiek beeldmateriaal en natuurlijk de muziek, het leven op de katoenvelden en in de zuidelijke steden. Een voorstelling om niet te missen!