Sommelsdijk - De dammers van damvereniging 'Denk en Zet' zien ernaar uit om, ook in 2018, weer een fijn potje te dammen. De vereniging speelt meest in twee groepen. Het bestuur is ervan overtuigd, dat er op ons eiland nog diverse jonge en oudere "huisdammers" wonen, die erover na (kunnen) denken om zich bij de damclub aan te sluiten. "Dat zou ook verstandig zijn, want dat is de beste manier om het dammen nog beter onder de knie te krijgen én dit komt er nog eens bij: je kunt een gezellige avond met elkaar beleven." Vooral jongeren worden van harte uitgenodigd, lees hieronder de uitslagen van afgelopen maandagavond 22 januari en lees meer.

Damvereniging “Denk en Zet” Middelharnis-Sommelsdijk

Uitslagen: 22 januari 2018:

Afdeling 1:

  • van Brussel – A. Verolme 1-1

Afdeling 2:

  • Kwakernaak- S.W. Keijzer 3-0

Verslag de heer van Hoorn: "Dat waren de enige competitiewedstrijden die gespeeld zijn. Verolme die tegen Van Brussel dreigde ten onder te gaan, wist door een heel fraai eindspel nog remise te forceren. Knap gedaan.

Kwakernaak kreeg de overwinning tegen Keijzer in de schoot geworpen. Tweemaal gaf Keijzer één schijfje weg en op het laatst door een verkeerde berekening zomaar drie schijven. Deze voor hem vreugdevolle overwinning bracht Kwakernaak weer in de bovenste gelederen.

Met de overige spelers werd een sneldamcompetitie gespeeld. Dat betekent dat elke speler zeven partijen te spelen had, zoveel mogelijk tegen gelijkwaardigere tegenstanders.

Het verliep allemaal niet zo gladjes. De computer die de indeling moest verzorgen, weigerde zo nu en dan dienst. Het zijn heerlijke dingen, maar ze moeten het wel doen. Het enige wat zeker is, is, dat Mackloet kampioen geworden is. De andere resultaten waren op de gammele computer niet terug te vinden. Maar het was een leuke avond."