5 januari 2018, Middelharnis - Het jaar 2017 was voor de atleten van atletiekvereniging AV Flakkee een goed jaar, met name Maikel Peeman en Ricardo Sint Nicolaas wisten de prijzenkast flink te vullen, maar ook mannen als Eric Wolfert en Freek Goedhart lieten zich gelden. Tussen de crossen door werden er ook een aantal wegwedstrijden gelopen, daarop werd duidelijk dat het met de vorm wel goed zit. Lees hieronder een sportverslag door één van de leden.

"Zaterdag 23 december werd de Linschotenloop georganiseerd. Een halve marathon over een mooi en snel parcours wat de deelnemers langs de dorpjes Bodegraven en Montfoort leidt om zo na 21,1km weer te finishen in Linschoten waar om 13.45u maar liefst 1658 lopers van start gingen. Eric Wolfert hield de Flakkeese eer hoog en in de eerste kilometers zagen we hem in een groepje van drie atleten. Er stond een straffe wind die in de eerste helft voornamelijk tegen stond. "De wind bracht me uit mijn ritme, daardoor voelde het niet echt sterk in het begin", aldus Wolfert die na 10km in 36.20min toch een goede doorkomst noteerde en zich bij de eerste vijftien lopers in het veld schaarde. De route boog nu terug en dat betekende de wind in de rug, Wolfert kwam op stoom en met lange passen schroefde hij het tempo op, het 15km punt werd in 54.25min gepasseerd en inmiddels lag de Sommelsdijker op plaats elf in de wedstrijd. De laatste 2km stond de wind weer tegen maar met een persoonlijk record in het vooruitzicht knokte Wolfert zich door deze slotfase, hij wist zijn tempo vast te houden en als 11e te finishen na 1.16:24, (16,5 km/h).

In Barendrecht werd zondag 24 december de Kerstloop 16,1km (10 Engelse Mijl) georganiseerd. In miezerig, winderig, weer werden ruim 250 lopers weggeschoten vanaf de atletiekbaan van CAV Energie. De winnaar werd al snel bekend, dat was nationale topatleet Bart van Nunen, de uit Hellevoetsluis afkomstige prof finishte na 50.40min, een zeer scherpe tijd! Daarachter werd een spannende strijd uitgevochten voor de overige podiumplaatsen, de mannen die hiervoor meededen waren Timo de Geus (Oud-Beijerland), Christiaan van Beusichem (Numansdorp), Ricardo Sint Nicolaas namens AV Flakkee en David Bouman, tot voorkort AV Flakkee maar tegenwoordig uitkomend voor PAC Rotterdam. De onderlinge strijd zorgde ervoor dat deze mannen hun grenzen konden verleggen, het tempo lag enorm hoog maar de mannen bikkelden verder en lieten elkaar niet gaan. De doorkomst na 10km 33.35min, wat voor Bouman zelfs een persoonlijk record betekende, en dat onderweg! Het was van Beusichem die in de laatste kilometers het verschil wist te maken en als tweede finishte na 54.01min, De Geus volgde als derde in 54.10min en daarachter kwam Sint Nicolaas op plaats vier in 54.28min (17,7 p/u), daarmee haalde hij ruim twee minuten van zijn oude persoonlijke record af! "Ik had me goed voorbereid op de Bruggenloop Rotterdam 15km, deze werd helaas afgelast vanwege de sneeuwval, maar in deze wedstrijd kon ik toch de trainingen nog verzilveren en omzetten in een klinkende tijd"!

Traditioneel werd op Oudejaarsdag de Sylvestercross in Soest gehouden. Het parcours wordt gekenmerkt door een venijnig oplopende passage van zo'n 500m door het mulle zand van de Soestduinen die elke ronde van 2km terugkomt. Maikel Peeman kwam namens AV Flakkee in actie bij de A-junioren in een race over 6km. Het was Luuk Maas (Tilburg) die al snel de kop pakte en gestaag zijn voorsprong uitbreidde op de overige concurrenten. Maas is voor Peeman geen onbekende, de afgelopen NK's verdeelden zij de hoofdprijzen. Helaas kon Peeman nu geen partij bieden. "Al na 200m voelde ik dat ik slechte benen had, ik heb de wedstrijd uitgelopen maar dat was het dan ook wel", aldus Peeman die zijn jaar afsloot met een 9e plaats. "Het is jammer dat het niet zo goed ging maar gelukkig kan ik terugkijken op een mooi jaar. Volgend jaar komen er weer veel mooie doelen zoals het NK 10km op de weg in Schoorl, daar wil ik pieken."