Den Bommel - Zaterdag 9 december 2017 vond het Vrauwdeunt Timmerwerk Open 2017 plaats bij VV Den Bommel. Een gezellig darttoernooi op de Bommelse Kruus georganiseerd door Dirk-Jan Bijl ism de Activiteitencommissie van VVDB. Maar liefst 34 deelnemers speelden mee. Lees hieronder een verslag door één van de leden en bekijk de foto's van VVDB.

"De jongste speler was de Bommelaar Bodhi v.d. Pijl met zijn 13 jr. Er was een hele leuke mix van ervaren darters zoals lokale favoriet Martin Jongejan, maar ook van onervaren voetballers die de dartspeilen oppakten en die probeerden om het de "profs" moeilijk te maken. Wat zeker gewaardeerd werd door de spelers die veel minder vaak spelen, waren de tips en tricks van de meer ervaren darters. Echt super hoe zij dit deden ! Er werden zelf pijlensets omgeruild omdat sommige deelnemers met een type peilen gooiden, die de darters omschreven als speren.

Er werd begonnen met een poulefase. Na deze fase bleven toch wel de beste spelers over die verder gingen in de winnaarsronde. Alle verliezers gingen verder in de verliezersronde. In de halve finale vd winnaarsronde kwamen Raymond vd Ende, Arjan Zondervan, Pino (Peter de Bruin) en Danny van Trijp terecht. Danny was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Martin Jongejan. Uiteindelijk haalden Pino en Danny de finale, die door Danny met 5-4 nipt werd gewonnen in een spannend gevecht. Danny gooide ook de hoogste finish van 160 en hij gooide 4 180-ers. De verliezersronde werd door Cor de Geus gewonnen, voor Marcel-Jan Neels, Bodhi vd. Pijl en de Bommelse verrassing vh toernooi Ramon Kramp. De activiteiten commissie van VVDB, organisator Dirk-Jan Bijl, Wilko Kattestaart van Dartsshop Kattestaart en de Flakkeese Dart Federatie danken alle deelnemers en zeker ook Patrick Vrauwdeunt van Vrauwdeunt Timmerwerk, voor de sponsoring ! Op naar 2018, dit toernooi verdient zeker een vervolg."