Middelharnis - Op voorspraak van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) doet Hockey Club Goeree-Overflakkee (H.C.G.O.) mee aan een landelijk programma, De Groene Club. Hieraan doen slechts 30 sportverenigingen, 18 voetbalverenigingen, 6 tennisverenigingen en 6 hockeyverenigingen mee met als doel de verduurzaming van de sportaccommodaties. De wens van H.C.G.O. is om een integrale visie op te stellen voor de invulling van het Sportcomplex in de Van Pallandtpolder te Middelharnis. Lees hieronder meer.

"Voor H.C.G.O. is deelname aan De Groene Club een mooie kans om naast het thema duurzaamheid ook aan thema's zoals een gezonde kantine, fairtrade en aan een rookvrij complex te gaan werken. Deelname aan De Groene Club zorgt bovendien voor meerwaarde voor geïnteresseerde sponsoren en sluit aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente Goeree-Overflakkee. Ook is het een kans om als sportvereniging betrokken te worden bij andere thema's, zoals de harmonisatie van de sportvelden en andere vraagstukken rondom de accommodatie."

Op de foto: H.C.G.O. Secretaris Diederik Duijser en Penningmeester Frans Hubregtse waren aanwezig bij de 1e vergadering met betrekking tot "De Groene Club" gehouden in het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist.