5 oktober 2017, Regio - De atleten van AV Flakkee gaan uitstekend, niet alleen Maikel Peeman sleept de overwinningen binnen, ook de rest doet het voortreffelijk. In het weekend van 23 en 24 september werd Flakkee goed op de kaart gezet door overwinningen op 10 kilometers in Tholen, Willemstad en Steenbergen. Lees hieronder het hele verslag.

Zaterdag 23 september reisden David Bouman, Eric Wolfert en Johan Looij af naar Tholen waar de halve marathon en 10km georganiseerd werden. De Flakkeese lopers gingen in een zonovergoten Tholen van start op de 10km en het waren Wolfert en Bouman die zich direct los maakten van de concurrentie. Beide heren zagen deze wedstrijd als laatste test voor de Kustmarathon Zeeland die 7 oktober plaatsvind. Bouman liet zien dat zijn vorm wel goed zit, na 2km liet hij Wolfert achter zich en na 33.03min passeerde de geboren Oude-Tongenaar als winnaar de finish. "Ik was afgelopen week wat verkouden en had geen idee wat hier mogelijk was, het ging super en dat geeft veel vertrouwen voor de marathon". Wolfert finishte als tweede in 35.57min en wat we niet van hem gewend zijn is een langzamer tweede deel. "Ik heb pittige trainingsweken gemaakt waarin ik bewust niet ingehouden heb voor de wedstrijden om kilometers te maken. Soms gaat dat prima maar vandaag had ik vermoeide benen en heb ik er meer een training van gemaakt". Johan Looij liet zien dat zijn vorm groeit, na zijn persoonlijk record (44.37) op de Tieleman Keukens Run zette hij hier een week later met 42.37min een fantastische tijd neer, ook nog eens goed voor de tiende plaats in de uitslag.

Peter Pollemans ging zondag 24 september van start op de populaire Vestingloop Willemstad 10km. Met Coen Visser (R'dam) en thuisloper Barry 't Hoen in zijn spoor zagen we Pollemans al direct op kop. Op het niet eenvoudige parcours wist hij zijn tegenstanders af te schudden om zo na 37.24min als winnaar binnengehaald te worden door het vele publiek. Visser finishte 28sec later als tweede. Anne Brinkman uit Stad a/h Haringvliet werd tweede bij de dames in 45.24min, een knappe prestatie als we nagaan dat dit haar tweede 10km wedstrijd was. Zaterdag 30 september bevestigde Pollemans zijn goede vorm door tweede te worden in de Ronde van Noord te Rotterdam. Achter Nixon Fernandes (Hoogvliet) finishte hij als tweede in 38.00min, de wedstrijd was 10,3km. Onderweg had Pollemans gezelschap van de Rotterdammers Ali Shugul en Robbie van der Hoek maar zij konden in de slotfase niet mee in het tempo van Pollemans. "Omgerekend zit ik weer op de hoge 36'er op de 10km, dat is mooi, nu heel blijven en doorgroeien naar nog sneller".

De derde overwinning in dit weekend werd bewerkstelligd door Ricardo Sint Nicolaas, hij is actief in het West-Brabant Loopcircuit en op de 10km van Steenbergen, de negende van elf wedstrijden, gaf de Flakkeeënaar de concurrentie het nakijken. Sint Nicolaas had al in de eerste kilometer een voorsprong op o.a. Toon Heeren en Wim Nieuwkerk, deze mannen zagen het gat steeds groter worden en zo kwam Sint Nicolaas na 32.49min als winnaar over de streep, Heeren werd tweede in 33.57min. "Dit ging heerlijk, het loopt uiteraard ook lekker als je de zege al vrij snel binnen hebt". Sint Nicolaas staat nu tweede in het klassement waar Erwin Poldervaart de leiding heeft.

Opmerkelijk was dat bij alle drie de overwinningen de parcoursen net geen 10km waren, de afwijking was overal circa 200m (40-50sec) waardoor deze tijden niet opgenomen worden in de ranglijsten, een verbeterpunt voor de organisaties. Bij de Singelloop Utrecht 10km bestaat er in ieder geval geen twijfel over de exacte afstand van het parcours, deze wedstrijd is officieel gecertificeerd en in 2010 liep Leonard Komon hier zelfs het wereldrecord 10km wat nog altijd staat op 26.44min. Op zondag 1 oktober kwam Maikel Peeman hier in actie, deze wedstrijd is de sterkst bezette 10km in Nederland en voor Peeman een uitgelezen kans om zich tussen deze toplopers naar een snelle tijd te lopen. In een winderig Utrecht zagen we Peeman halverwege in 15.36min doorkomen. De tweede helft was extra zwaar door de harde tegenwind maar met 32.12min zette de Sommelsdijker een mooie tijd neer, goed voor de 15e plaats in het topveld. "Stiekem had ik gehoopt op een 31'er maar met wat betere omstandigheden gaat dat zeker lukken".

Verslag door AV Flakkee.