Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van Damvereniging Denk en Zet, die gespeeld werden op maandagavond 2 oktober 2017 in Sport-en Recreatiecentrum de Staver te Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en lees het verslag hieronder door, één van de leden van de vereniging, de heer van Hoorn.

Uitslagen: 2 oktober 2017

Afdeling 1:

  1. Mackloet - A. Verolme 3-0

J.A. Dekker -A van der Veer 0-3

  1. Jelier – J. van den Ouden 1-1
  2. van Brussel -M. Klink 1-1

Afdeling 2:

  1. Meijer -R. van Rijnberk 0-3

Joh. Wolfert -S.W. Keijzer 3-0

Verslag

"Velen schitterden door afwezigheid deze avond. Natuurlijk niemand zonder een geldig motief. Want de damvereniging verzuim je niet zomaar. Zij die er waren, hebben voor de puntjes gevochten. Mackloet wist door een machtig mooie slagzet Verolme in de problemen te brengen. Verolme zag geen kans meer zich daaruit te worstelen. Dekker kwam in het middenspel tegen Van der Veer ineens een stuk slechter te staan. Van der Veer heeft dat weten uit te buiten. Jelier gaf voor de derde achtereenvolgende keer een gewonnen partij weg. Toen hij twee schijven vóór stond, gaf hij er door een misrekening zomaar drie terug. Hij wist er tegen Van den Ouden nog net een kleine remise uit te slepen. Dat deed hij knap. De eerste punt is binnen. Klink nam in een mooi eindspel tegen Van Brussel geen risico. Hij maakte er in één klap remise van.

Ruud, die heel wat in zijn mars heeft, heeft zich tegen Meijer nu eens niet laten verleiden snel te gaan spelen. Heel beheerst nam hij Meijer in de tang. Als je zo blijft spelen, haal je nog heel wat punten, Ruud. Wolfert is zijn dieptepunt te boven. Dat heeft Keijzer ondervonden. Al in de beginfase liet Keijzer zich opsluiten. Dat was het voor vanavond."