28 augustus 2017, Middelharnis - Het Spartaanse zomerkamp was weer een groot succes. Bijna honderd kinderen hebben genoten van het voetbalkamp bij De Jonge Spartaan. Dankzij de vele vrijwilligers waren het weer vier geweldige dagen vol (voetbal-)plezier. Lees hieronder een verslag door één van de leden van De Jonge Spartaan.

"Met een groot aantal kinderen startte op 14 augustus 2017 het voetbalkamp bij De Jonge Spartaan. Op vrijdagavond waren er verschillende vrijwilligers al aanwezig om de tenten op te bouwen. Dat was een hele klus, maar na een paar uur zwoegen, was het voor elkaar. De dagen waren ingedeeld op leeftijdscategorie. Iedere deelnemer kreeg bij aanvang een cool zomerkamp shirt. Zo startten op maandag JO7/JO8/ JO9, JO11 en MO11. Op het programma stond onder andere een training, oud Hollandse spelletjes, voetgolf, trekkertrek, opdrachtenparcours, zeepbaan door de sloot, bingo en niet te vergeten natuurlijk DE BUIKSCHUIFBAAN. Tussen de onderdelen door stond er wat te drinken klaar met wat lekkers. JO11 en MO11 hebben ’s avonds een quiz gedaan en nog een spannende wandeling over het complex gemaakt.

De tweede dag was voor JO11en MO11 deels op locatie. Ze zijn ’s middags namelijk gaan zwemmen in Stellendam. JO13 en MO13, die ’s morgens met het kamp van start zijn gegaan, hebben heel de dag op Spartacus aan verschillende activiteiten deelgenomen. ’s Avonds was er ook voor deze groep een avondwandeling over het complex. Voor sommige groepen best een spannende gebeurtenis. De tweede dag hebben ze, net als O9 en O11 een opdrachtenparcours gelopen. Het kamp voor deze groep werd ook afgesloten met een middagje zwembad.

Op woensdag waren JO15 en MO15 aan de beurt. Deze groep heeft ongeveer hetzelfde programma gedraaid als O13, alleen een verzwaarde versie. In plaats van een avondwandeling stond er voor deze groep een dropping op het programma. 1 groepje heeft er bijna 2 uur over gedaan om terug te komen op het complex. Want ja….. alles wat je onderweg tegenkomt, moet je natuurlijk goed bekijken. Bij aankomst stond er voor iedereen een lekker broodje hamburger klaar. Dat ging er wel in.

Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers kon dit spektakel tot stand komen. De Jonge Spartaan bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet waardoor het voetbalkamp één groot feest was voor de Spartaanse jeugd. Het was een geweldig, superleuk en gezellig kamp. Op naar 2018!"