28 augustus 2017, Sommelsdijk – Afgelopen zaterdag werd in Recreatie- en sportcentrum De Staver de 'Dag van de Zwemsport' georganiseerd. Wethouder Feller gaf op symbolische wijze het startschot voor het zwemseizoen 2017/2018. Ruim 100 wedstrijdzwemmers van de drie eilandelijke zwemverenigingen kregen na de ‘warming-up’ van de wethouder een inspirerend en leerzaam trainingsprogramma voorgeschoteld door drie zwemmers uit de nationale zwemploeg. Lees hieronder een kort verslag door één van de aanwezigen.

"In verschillende zalen werden diverse trainingsonderdelen gedemonstreerd en geoefend. Marrit Steenbergen verzorgde techniektrainingen in het zwembad, Maarten Brzoskowski liet in een boeiende presentatie zien hoe je een Olympisch zwemmer kunt worden en Esmee Vermeulen liet de deelnemers kennis maken met diverse vormen van landtrainingen.

Als afsluiting van het gevarieerde programma was er voor alle aanwezigen de mogelijkheid samen met de top-zwemmers gefotografeerd te worden en handtekeningen te verzamelen. Zaterdag 16 september start het nieuwe zwemseizoen voor de minioren en junioren van Start Gemeenschap Goeree Overflakkee met een wedstrijd in Vlaardingen."