2 augustus 2017, Regio - Wekenlang mochten de atleten van AV Flakkee genieten van het zonnige weer en daarmee ook vaak zeer goede omstandigheden voor atletiekwedstrijden, zeker wanneer in de avond de wind wat gaat liggen en het afkoelt. Helaas moesten ze in de laatste wedstrijden regen en wind trotseren, en dat maakt het lopen van een snelle tijd een stuk lastiger. Lees hieronder een verslag door één van de leden.

"Maikel Peeman had het voorrecht om zaterdag 22 juli deel te nemen aan de Nacht van de Atletiek in Heusden (België). Deze wedstrijd is alleen toegankelijk voor topatleten, op de 5000m moest men aantoonbaar recentelijk onder de 15.10min gelopen hebben om te mogen starten. Peeman liep enkele weken geleden op het NK junioren naar 14.52min en kon zodoende aanspraak maken op een startbewijs. De regen kwam met bakken uit de hemel, er vormden zich plassen op de baan en de serie van Peeman kende min of meer een valse start toen er tien minuten eerder dan aangekondigd al gestart werd. "Opeens moesten we ons al melden terwijl je nog bezig bent met de warming-up, vervolgens stond ik vijf minuten stil in de callroom en dan begin je eigenlijk koud aan de race". Het was intussen bijna elf uur en zo klonk het startschot voor Peeman en de overige 21 atleten die uit o.a. België, Engeland, Noorwegen en Duitsland afkomstig waren. In de openingsfase lag het tempo op schema 15.00 en zo tikte de groep elke 72sec een ronde weg. "Dat tempo kan ik goed aan maar ik had last van de regen en kou die de spieren stram maakten, pas richting het einde liep ik dat eruit". En zo wist de Sommelsdijker in de slotronden nog wat te versnellen zodat hij met 14.58:88 nog binnen de magische grens van 15.00 finishte. "Ik geef toe dat ik stiekem voor iets sneller kwam maar onder deze omstandigheden zat er niet veel meer in". En zo liep Peeman voor de tweede maal in een maand onder het kwartier op een 5000m, een veelbelovend resultaat!

Zaterdag 29 juli werd in Maasdijk de VTM Loop 5 en 10km georganiseerd, een wedstrijd die onderdeel uitmaakt van het Agium Running Circuit wat in het Westland gehouden wordt. Het was droog maar er stond een krachtige wind die de lopers behoorlijk parten speelde op het open parcours wat in de basis overigens erg snel is met vlakke, rechte, wegen en amper bochten. Er stond een zeer sterk startveld gereed en onder hen drie Flakkeese atleten, Peter Pollemans voor de 5km en Freek Goedhart en Eric Wolfert liepen de 10km, wat tweemaal de ronde van 5km inhield. Pollemans ging hard mee in het geweld wat zich in de eerste kilometer openbaarde, na 3km moest hij toch wat terugschakelen en uiteindelijk finishte hij als 17e na 18.05. Wolfert had zich in de eerste meters verbaast over het tempo van de kop. "Meestal lukt het wel om bij de eerste tien/vijftien atleten aan te haken maar nu liep ik 17 p/u en ik schat dat er gewoon veertig man voor me liepen". Wolfert vond een goed groepje waarmee hij de eerste 5km doorkwam in 17.36min, helaas viel de groep daarna uit elkaar en dat betekende dat hij de tweede helft alleen moest lopen. Hetzelfde overkwam Freek Goedhart, hij noteerde 18.08min na 5km en zat vanaf daar ook alleen. "Vooral op het dijkje tussen km zes en acht was het knokken, dan mis je echt iemand om mee samen te lopen". Wolfert versnelde in de laatste kilometer nog flink, met de wind vol in de rug hervond hij de moed en wist hij toch nog een 35'er uit het vuur te slepen, met 35.51min finishte hij als 13e. Goedhart had ook meer verval dan normaal door de harde wind en finishte na 37.15min als 23e. "Het lopen ging prima maar die harde wind was voor iedereen zwaar". Vrijdag 4 augustus zullen de Flakkeese atleten zich van hun sterkste kan willen tonen in een thuiswedstrijd: de Bloemfontein Strandloop in Ouddorp."