19 juli 2017, Regio - Het baanseizoen nadert de zomervakantie en dat betekend dat de eerste helft daarmee afgesloten wordt. Terugkijkend op deze maanden was vooral Maikel Peeman van grote klasse met prestaties van nationaal topniveau. De overige lopers begonnen wat wisselvallig, David Bouman en Ricardo Sint Nicolaas hadden de marathon nog in de benen en Eric Wolfert en Freek Goedhart liepen een aantal sterke maar ook een paar mindere wedstrijden. Donderdag 6 juli was iedereen scherp, in Rotterdam werd zeer sterk gelopen! Lees hieronder het complete verslag door één van de leden en bekijk de foto van Rijk van Dongen (l) en Freek Goedhart in actie op de 1500m in Rotterdam.

"Op de baan van Rotterdam Atletiek werd onder dreigende onweersluchten de zesde wedstrijd van het Runnersworld Baancircuit gehouden met als hoofdnummer de 1500m. De 110 atleten werden verdeelt over negen series waarvan de eerste, en snelste, om 20.15u van start ging. Lars Gerritsen (Papendrecht) toonde zijn klasse door te winnen in 3.54:91. In de derde serie kwamen de eerste Flakkeese atleten in actie, David Bouman en Eric Wolfert. Het tempo lag vanaf de eerste meters hoog en Wolfert zat goed voorin, Bouman startte zoals gewoonlijk iets rustiger maar behield wel de aansluiting. Met 2.56min als doorkomst na 1000m zat Wolfert in een perfecte positie om zijn PR (4.23:67) aan te vallen, na een prachtige slotronde finishte hij na 4.24:03 (20,5 p/u). "Ik mis nipt mijn PR maar ben toch blij, na tweemaal 4.32min dit seizoen laat ik nu zien dat het er nog steeds inzit". Bouman finishte na 4.25:50 en dat was voor hem wel een PR. In de vierde serie kwam Freek Goedhart in actie, ook hij kon maximaal profiteren van de atleten om zich heen, hij volgde uitstekend tot de bel voor de laatste ronde die voor hem het sein was om te versnellen. Ook Goedhart liep een sterke slotronde en verbeterde zich met ruim 3sec naar 4.31:11.

Intussen was het onweer losgebarsten en werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd, zodoende moest Peter Pollemans zich nog even gedeisd houden maar toen het na een goed kwartier weer droog was kon ook hij van start. In deze serie fungeerde Wouter Visser (R'dam Atl) als haas voor een snelle dame en dat kwam Pollemans goed uit, hij hoefde zich niet druk te maken over het tempo en de tijd, volgen was zijn enige gedachte. Zijn gelaat liet zien dat hij al snel in de reserves moest tasten, maar als er iets is wat Pollemans goed kan is het afzien. Hij gaf niet af en wist zelfs in de laatste 150m de haas voorbij te sprinten om als eerste van zijn serie te finishen na 4.32:32. Rijk van Dongen was de vijfde Flakkeese loper die in actie kwam, voor hem was het zijn eerste 1500m. Na een rappe openingsronde consolideerde hij zijn tempo en halverwege voelde hij de verzuring in de benen opkomen. In de laatste meters zette hij nog een keer aan en dat bracht hem net onder de vijf minuten met 4.59:79. "Het was een ervaring, dat je zo stuk kan gaan op zo'n korte afstand, maar het was mooi!"

Zaterdag 8 juli kwam Ricardo Sint Nicolaas in actie op de Turfloop 10km die werd gehouden in het Brabantse Schijf. Het parcours kende veel onverharde stukken waardoor een snelle tijd niet haalbaar was, Sint Nicolaas liep lange tijd op kop met Melvin Franken en finishte uiteindelijk als tweede in 33.59min. Laurey van den Berge liep op woensdag 12 juli in Yerseke de Sportvissersloop, de eerste wedstrijd van het PZC Stratencircuit. Van den Berge finishte als tweede dame in 38.42min. Tot slot werden er nog een aantal mooie prestaties geleverd op het Open Zeeuws Kampioenschap Atletiek wat 8 juli in Zierikzee gehouden werd. Edwin Stolk liep 2.22:86 op de 800m en Ruth Stolk sprintte over 100m naar 16.35sec. Judith Lodder liep diverse onderdelen waaronder de 800m in 2.45:83 en de 100m in 14.89. Leannah Sies liep de 100m in 14.83 en zette met discuswerpen 22.48m neer. Asley Schillemans leverde op het discuswerpen een bijzonder knappe prestatie met 16.37m wat zeer sterk is in de categorie junioren-D."